Съветникът от СОС, който предизвика катастрофа в София, се обяви за жертва на "мокра поръчка"

Общинският съветник Благовест Георгиев, който през април предизвика катастрофа на бул. "Драган Цанков" в София със съмнения за шофиране в нетрезво състояние, отказва да подаде оставка.

Георгиев се появи в сградата на СОС повече от два месеца след инцидента, за да обяви, че се чувства жертва на "мокра поръчка" и предателство от съпартийците си. Той беше изключен от групата си ПП-ДБ-СС и от всички комисии, в които членуваше, но отказа да напусне съвета.

"Не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си и че отказах проба за алкохол, тъй като много бързо стана ясно, че инцидентът се превръща в "мокра поръчка" срещу мен", обяви той, изчитайки предварително написано обръщение пред медиите.

Георгиев призна, че е отказал както дрегер, така и кръвна проба, и с днешна дата смята това решение за "грешка".

В същото време се оправда с това, че бил в "абсолютен шок" в момента на катастрофата и бил посъветван от адвокатите си да не съдейства с проба.

Според предварителната информация, на 5 април Георгиев е ударил автомобил в насрещното движение на бул. "Драган Цанков", а пострадалият шофьор го е настигнал на съседна пресечка.

Сега съветникът твърди, че срещу него се води кампания, в която "здравословен проблем и злощастен инцидент, при който няма пострадали хора", са използвани за "отклоняване на общественото внимание".

"Всички правим грешки и истинската мяра за човек е как се справя с тях. Като родител уча децата си на това колко е важно да приемат последствията от действията си – самият аз следвам този принцип във всичко, което правя", каза той - но обяви, че не смята, че оттеглянето му от политиката е поемане на отговорност.

Според данни на МВР - Благовест Георгиев е имал и по-ранни нарушения, свързани с шофиране в нетрезво състояние. През 2017 г. книжката му е била отнета за 8 месеца.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Новите влакове за БДЖ са под въпрос заради отказ на Stadler

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024