СДВР е изпратила сигнал до Васил Терзиев, че промените в движението по Патриарха са незаконни Снимка: © BoulevardBulgaria.bg

Отдел „Пътна полиция“ към СДВР е изпратил писмо до Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен" не са изградени съгласно действащото законодателство и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата.

Това се е случило на 25 юни.

От СДВР изискват в кратки срокове да бъдат уведомени за предприетите действия от страна на Столична община. Ако не получат отговор, "Пътна полиция" възнамерява да "приложи правомощията си съгласно Закона за движение по пътищата", става ясно още от писмото им.

Ден по-рано, на 24 юни, СДВР е изпратила разпореждане до заместник-кмета на Столична община Илиян Павлов да изпълни Определение на Върховния административен съд, като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен".

В разпореждането се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – визира обезопасяването на участъците по посоченото трасе. Това се казва в позиция на СДВР към медиите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024