Сечкова отговори на Христо Иванов с писмо към съпругата му: Ценностите на семейството ми бяха потъпкани

Назначената за почетен консул на Република Корея в Пловдив – Виолета Сечкова, отговори на обвиненията на председателя на „Да, България“ Христо Иванов с отворено писмо. На 13 януари той написа, че подозира връзка между разказа на премиера Бойко Борисов за жената, която е снимала в спалнята му, и назначаването на Сечкова на нов дипломатически пост.

Иванов намекна коя е Мата Хари, както я нарече министър-председателят, без да споменава името на Виолета Сечкова.

В неделя тя отправи отворено писмо като „една възмутена жена, майка и съпруга“ до „г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов“. Сечкова я попита как би обяснила на децата си подобни „клевети“, ако бъде поставена на нейно място.

„На 13.01.2021г. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си Фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка. Председателят на „Да, България“ си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми“, написа Виолета Сечкова.

„Kато жена и майка, бих искала да Ви попитам, г-жо Иванова: Одобрявате ли, когато политици, в частност съпругът Ви, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство на една майка? Това ли са моралните ценности, в които възпитавате децата си? Ако сте на мое място, какво ще им разкажете? Как ще им обясните, че клеветите за майка им са жалка политическа игра? Според Вас, възможно ли е един мъж да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик? Деянието на Христо Иванов, по мое мнение, е позор за един съпруг и баща. Днес съм аз. Утре може да сте Вие - може да е всяка майка и жена“, гласи отвореното писмо на новия почетен консул на Република Корея у нас.

Как се става почетен консул в България

Четири дни по-рано съпредседателят на „Демократична България“ нарече назначаването ѝ на поста „хепи-енд“. Добави снимка с новината за новата позиция на Сечкова, без да споменава името ѝ, и представи следния сюжет:

„В бананова република с компотна характеристика на социално-икономическия модел, изтичат снимки на нощното шкафче на премиера, в което има пари и злато, обясними само с корупция. Неудобствата са две: трябва да се монтира някакво обяснение за пред публиката, но не трябва да се произвеждат доказателства, за които някой ден прокуратурата да се сети. Следва просълзаващ разказ за Мата Хари, намеци за нейната самоличност, а прокуратурата - крайно услужливо - успява така и да не разбере кой конкретно се крие зад тази красива история за любов и прекалено вместими дамски чанти“.

„Дотук добре, обаче трябва да се осигури мълчанието и поне някаква недосегаемост на реалната собственичка на чантата. Честно казно, имах доста черни мисли в тази насока, а съм бил неправ. Любовта е надделяла... Честито на корейците!“, написа Иванов и намекна, че има възможност Сечкова да е жената, която е снимала в спалнята на премиера.

Председателят на „Да, България“ добави, че ще отправи въпроси по случая към МВнР в София и Сеул. Ще предприеме и „други действия, чрез които да провери тази хипотеза“.

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

През декември 2020 Софийската градска прокуратура обяви, че е спряла разследването за снимките от спалнята на Бойко Борисов, които бяха разпространени през лятото на 2020 г. и показваха големи суми пари и злато в нощното шкафче на министър-председателя. В интервю за „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ по-рано през миналата година той каза, че жена е „пробила защитата“ му и е направила снимките. Самоличността ѝ не е установена от прокуратурата.

34-годишната Сечкова е бивш модел, работила е като асистентка в "Сблъсък" и водеща на няколко лайфстайл-предавания в един от каналите на bTV и TV2. Собственик е на дружеството "Синопойнт" ЕООД, което е официален ритейлър на Samsung за България. Тя е дългогодишна партньорка на Александър Сталийски - бизнесмен, който беше посочен от бившия собственик на КТБ Цветан Василев за приближен на премиера Бойко Борисов още от годините на първия му мандат - 2009-2013.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024