Традиционно януари месец е силен за сериалите. И тази година няколко дългоочаквани продукции излизат с премиера. За HBO и стрийминг платформата HBO GO янаури ще е ударен.

"Новият папа"

10 януари

"Другият"

13 януари

"Кеят"

17 януари

"Авеню 5"

20 януари

"Берлински Вавилон"

24 януари

"Магьосниците"

29 януари

"Новият папа" (The New Pope) започва с два епизода на 10 януари в HBO GO и на 14 януари по HBO.

Продукцията на Паоло Сорентино от 2016 г. "Младият папа" разказваше историята на първия американски папа. В главната роля беше Джуд Лоу в ролята на Пий XIII. Сега героите на Сорентино се завръщат - при това със силното подкрепление на Джон Малкович. Минисериалът "Новият папа" започва там, където приключи "Младият папа" - с физическия срив на папа Пий XIII. Досегашният глава на църквата е в кома, а държавният секретар на Ватикана Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави на негово място сър Джон Бранокс (Джон Малкович).

Още за сериала можете да прочетете тук.

"Другият" (The Outsider) е чисто нов сериал по едноименния роман на Стивън Кинг е с премиера на 13 януари в HBO GO и по HBO.

Оригналната продукция на HBO е криминален сюжет с елементи на свръхествествени сили. Детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсон) арестува известния треньор Тери Мейтланд (Джейсън Бейтмън) по подозрение за изнасилване и убийство на 11-годишно момче. Всичко изглежда едновременно желязно доказано, докато разни свръхестествени сили не го поставят под съмнение. Може ли човек да се окаже на две места едновременно?

Адаптацията на романа е на сценариста Ричард Прайс, а Джейсън Бейтман е режисьор на първите два епизода.

Нов сезон на един европейски сериал, който ние много харесаваме - "Кеят" (The Pier). Сериалът на Алекс Пина (Casa del papel) е с премиера на 17 януари в HBO GO.

Архитектката Александра внезапно научава за самоубийството на съпруга си Оскар, но това, което наистина я срива, е разкритието, че той е водил двоен живот с Вероника и тяхното дете. Вероника и Александра са крайно различни и много привлекателни. Едната е градско момиче с кариера, а другата - дете на природата с леко хулигански нрав и освободени разбирания за любовта и връзките.

Самоубил ли се е Оскар е въпросът, до който ни води сюжетът и който събира на едно място Александра и Вероника.

"Авеню 5" (Avenue 5) – нов сериал от Армандо Янучи (Вице; Смъртта на Сталин) с участието на Хю Лори. Премиерата му е на 20 януари. Хю Лори е капитан на космически кораб, който има леки проблеми с прибирането на Земята. От трейлъра изглежда, че ще се посмеем добре.

"Берлински Вавилон" (Babylon Berin) – нов сезон с премиера на 24 януари. Отново много силно европейско кино. Историята е за златните години на Ваймарската република - Берлин между двете световни войни. Сценарият е криминално-политически. Актьорите са чудесни, както и бюджетът от 40 млн. евро за първия сезон. Повече за новия сезон можете да прочетете тук.

Сценарият е базиран на втората от общо 8 книги в поредицата на писателя Фолкер Кучер - "Der stumme Tod" ("Тихата смърт"). Действието се развива няколко месеца след края на събитията в Babylon Berlin 2 през 1929 г. и малко преди с краха на световните борси в "Черния вторник", довел до началото на Голямата депресия.

"Магьосниците" (The Magicians) – нов сезон с премиера на 29 януари. Фентъзи сериал предимно за тийндейджъри. Базиран на бестселъровата поредица „Магьосниците“ на Лев Гросман, сериалът проследява Куентин Колдуотър – интелигентен, но необщителен младеж на около 20 години, завладян от серия фантастични романи, които е чел като дете. В тях се разказва за място, наречено Филъри. Животът на Куентин е скучен, докато не се оказва приет в много таен и специален колеж по магия в горен Ню Йорк, където получава задълбочено и тежко обучение по практическото приложение на магията. Тя обаче не носи щастие, приключения и смисъл, както той би искал... Докато той и приятелите му не откриват, че Филъри наистина съществува.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Испанският премиер обмисля да подаде оставка заради разследване срещу съпругата му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024