Сезон 3 на "Воин" по HBO Max - епичната ескалация на битката за Сан Франциско

Ако сте сред почитателите на филмите и сериалите за бойни изкуства, пригответе се за дългоочаквано удоволствие.

След почти 3 години пауза, на 29 юни по HBO Max започна третият сезон на "Воин" - хитовата Max Original продукция, базирана на записките на най-голямата легенда в този жанр Брус Лий.

Историята

Подобно на предходните два сезона, действието се развива в Сан Франциско в края на 19. век. След отблъскването на ирландската атака срещу китайския квартал и победата в епичния двубой с техния лидер Дилън Лиъри, А-Сам си спечелва почти легендарен статут. Последвaлите спокойни дни обаче сa затишие пред буря.

Местната власт решава да поведе война срещу организираната престъпност в града, като не пести сили и средства за постигане на целите си. Управляващите приемат откровено ксенофобски закони, които дават право на полицията да репресира безпощадно жителите на китайския квартал. Това поставя под огромно напрежение всички и най-вече Младия Джун, който наскоро е взел властта от баща си и трябва да се докаже като лидер. След сериозния удар върху бизнеса му той трябва бързо да намери нов източник на приходи, в резултат на което взема противоречиво и рисковано решение, което може или да издигне, или да разруши неговия клан.

От своя страна Май Линг също не си губи времето. Въпреки предразсъдъците, тя успява да спечели уважението на хората си и страхопочитанието на враговете си, утвърждавайки се като една от най-влиятелни фигури в подземния свят на Сан Франциско. Макар тонгът ѝ да укрепва, тя е наясно, че не всеки проблем може да бъде решен с насилие. Това, както и напрегната обстановка в града, я кара да предприеме по-необичаен подход, отколкото досега, и да мисли все повече за дългосрочното развитие на опасната и кървава игра, в която всички са замесени.

Макар да понасят тежък удар в края на втори сезон, ирландците в никакъв случай не са победени. Дилън Лиъри бавно, но сигурно навлиза в политиката с цел да осигури по-изгодни позиции на своята общност в битката за благосъстояне. Сега голямата цел пред него е различна и много по-амбициозна - участието в огромен инфраструктурен проект, чието осъществяване коренно ще промени съотношението на силите в Сан Франциско през следващите десетилетия.

Макар бойните сцени да продължават да бъдат на много високо ниво, емоционалният тон на третия сезон на "Воин" е значително по-мрачен в сравнение с този на неговите предшественици. Именно това обаче прави историята още по-интригуваща и запленяваща.

Макар да се засягат все повече житейски и философски теми, "Воин" остава верен на корените си със спиращ дъха екшън с динамични и ефектни бойни сцени. Сериалът е базиран на записките на кунг-фу легендата Брус Лий, чийто почерк е много осезаем не само за феновете на жанра, но и за по-неутралните зрители. Също като в предходните сезони, тук има няколко отлично вплетени препратки към филмите на Лий и най-вече култовия "Enter The Dragon". Най-видимата от тях е епичната сцена, в която А-Сам по изумителен начин си пробива път през множество врагове в опит да стигне до целта си.

Кой участва?

Андрю Коджи в ролята на А-Сам отново е безспорната звезда на шоуто. Той споделя, че третият сезон от сериала е бил най-голямото предизвикателство за него не само заради много по-дългите и интензивни тренировки, но и заради случващото се с неговия герой.

Макар да разбира все по-добре реалността, в която се намира, А-Сам прави всичко възможно да бъде почтен човек и да тръгне по по-добър път. В хода на сезона той все по-често размишлява върху живота си на воин особено след като започва да му става все по-ясно, че има някои врагове, с които дори той не може да се справи сам.

Джейсън Тобин и Даян Доан отново се превъплъщават по чудесен начин в образите съответно на Младия Джун и Май Линг. Аплодисменти заслужават още Дийн Джагър (Дилън Лиъри), Оливия Ченг (А-Той) и Хун Лий (Уанг Чао), чиито персонажи правят огромна крачка напред в развитието си в хода на сезона.

Приятната изненада за феновете определено е участието на една от най-популярните кунг-фу звезди в съвременното кино - Марк Дакаскос, който в края на 90-те години и навалото на новия век придоби известност с участието си във филми като "Преследването" и "От люлка до гроб", а през 2010 г. се завърна триумфално с ролята си на безскрупулния мафиот Уа Фет в хитовия сериал "Хавай 5-0".

Някои от големите звезди на сериала обаче са зад камерата. Режисьор е Джъстин Лин, чието дело са последните шест филма от поредицата "Бързи и яростни", а сценарист е Джонатан Тропър, създател на "Банши, Пенсилвания".

Това ли е краят на "Воин"?

Един от най-често задаваните въпроси сред зрителите през последните дни е дали третият сезон на "Воин" ще се окаже последен.

Официална информация по темата все още няма, но това не е непременно лош знак, тъй като точно такава бе ситуацията и след края на сезон 2. Сериалът продължава да се радва на огромна популярност сред феновете и медиите, така че всички предпоставки за нови епизоди са налице.

Третият сезон на "Воин" категорично е най-добрият досега. Бойните сцени са умело комбинирани с напрегнати и интригуващи диалози, показващи безскупулната действителност по високите етажи на властта. В същото време, подобаващо за името на сериала, се засяга и друга важна тема - че когато си воювал достатъчно дълго, постепенно започва да ти става ясно дали всъщност не губиш.

Първите три епизода от третия сезон на "Воин" са налични в HBO Max от 29 юни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024