Сезон 4 на "Харли Куин" е още по-забавен, динамичен и интригуващ Снимка: © Max

През последните години Харли Куин се превърна в един от най-популярните персонажи от вселената на DC и по всичко изглежда, че тази тенденция ще продължи. Хитовият сериал на Max се завърна с четвърти сезон, който е дори още по-интригуващ и забавен от предшестващите. В него ще проследим развитието на връзката между Харли и Отровната Айви, която е изправена пред сериозни изпитания.

Харли Куин, досега злодей, вече е част от "Бат-семейството". Това означава, че вече тя вече ще влага пословичните си ентусиазъм и хиперактивност в борбата с престъпността.

Новата ѝ компания от герои обаче не е свикнала да работи с нея. Харли се радва на подкрепа от Батгърл, но в същото време Найтуинг и Робин далеч не са толкова щастливи от присъствието ѝ и най-вече отношението ѝ към "работния процес".

От своя страна Айви, която вече е изпълнителен директор на престъпната организация "Легиона на обречените", не получава особено голямо уважение в офиса, въпреки привидната подкрепа от страна на суперзлодеят Лекс Лутър.

Докато първите три сезона са посветени най-вече на задълбочаването на връзката между Харли и Айви, основна тема в четвъртия е как новото им ежедневие ще се отрази на паралелното им личностно развитие.

Макар да се опитва да играе по правилата, Куин понякога се връща към миналото си, използвайки не особено легални методи, за залавяне и разпит на престъпници.

Така въпреки усилията си, тя се затруднява да се интегрира в "Бат-семейството", а правилото ,,Не убивай" опредeлено не е по вкуса ѝ.

Междувременно, Отровната Айви се наслаждава на живота на суперзлодей и всички предимства, които идват с него. За начало тя обаче е принудена непрестанно да се справя с вътрешни конфликти, тъй като предвожданата от Лекс Лутър фракция непрестанно се опитва да подкопава авторитета ѝ - най-вече чрез плосък сексизъм.

Това, което със сигурност ще се хареса на някои зрители, е че в новия сезон ролята на "Бат-семейството" е значително по-голяма.

Друга добра новина за феновете на "лошите" е участието на един от най-опасните злодеи, стъпвали някога в Готъм - Талия Ал-Гул.

Макар основният фокус отново да е върху Харли и Айви, някои от второстепенните сюжетни линии също набират интерес. Отношенията на Краля-Акула с уредената му съпруга Табита, която е бременна с 9 деца, поемат в странна посока. Клейфейс се наслаждава на живота като актьор в Лас Вегас, а Нора Фрийз (вдовицата, съпруга на Мистър Фрийз) приема с "огромен ентусиазъм" ролята на секретарка на Айви.

Водещ въпрос в сезон 4 на "Харли Куин" е как работата и професионалните интереси биха могли да застрашат дори най-силната и любяща връзка - oсобено, когато възлюбените работят за напълно противоположни организации в пряка конкуренция

Отдадеността на Харли и Айви към кариерите им неизбежно води до напрежение във взаимоотношенията им. Макар да полагат усилия, те все по-рядко успяват да намират време една за друга. Така именно в тази динамична и несигурна обстановка те трябва да намерят начин да подредят живота си както заедно, така и поотделно.

Сезон 4 на "Харли Куин" по HBO Max е още по-забавен, динамичен и интригуващ

Звездите на шоуто са същите, както в предходните сезони. Кейли Куоко и сестра ѝ Бриана озвучават Харли Куин и Батгърл, докато за Айви се ползва гласа на Лейк Бел.

Новият сезон на "Харли Куин" предлага забавно абсурден и на моменти доста циничен поглед върху съвременната социална йерархия, както и върху фундаменталните принципи на това да бъдеш герой. С шеметнотп си действие и неподражаем хумор, хитовата продукция на Max отново показва защо е толкова популярна сред зрителите по целия свят.

Първите 3 епизода от сезон 4 на "Харли Куин" вече са налични в HBO Max. Всеки четвъртък (до 14 септември) ще излиза нова серия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024