Където и да се намираме по света, винаги ще познаем непогрешимия вкус на хубавото българско сирене, кашкавал или кисело мляко.

Как обаче да сме сигурни, че продуктът, който купуваме, е на най-високо ниво?

"Агентите на качеството" на Kaufland шеф Владимир Тодоров и Александър Сано отново са на линия с практични съвети за разпознаване на вкусните млечни продукти.

Как да изберем хубаво узряло българско сирене? Ако го купувате в затворена опаковка, тестът е лесен - натиснете го леко и ако пръстът ви не потъва, а бучката е твърда, можете да се доверите на производителя.

Ако сиренето не е пакетирано, проверете го, като отрежете една плочка с нож - важно е да се получи "чист разрез" без натрошаване. Това е белегът, че сиренето е зряло и качествено.

Кашкавалът също може да се провери още преди да се купи, като се пробва твърдостта и еластичността му.

Вторият ваирант за тест на качеството му е много по-вкусен.

Ако кашкавалът е произведен от имитиращ продукт, а не от хубаво краве или овче мляко, цветът му е по-жълт, а консистенцията му е по-мека. При затопляне на висока температура мазнината му се разтича, вместо да го запази в перфектна форма за хапване.

Шеф Тодоров демонстрира как изглежда истинският кашкавал, запечен без брашно.

Майстор-готвачът разкри и своя метод при проверка на свежите яйца. Нужен ви е само съд, напълнен с вода - поставете яйцето в него и ако то потъне на дъното, значи е прясно. Съответно, ако се задържи на повърхността, има вероятност да е "на възраст" около пет седмици. Когато яйцата остаряват, в тях се образува мехур с въздух, заради който не успяват да потънат.

Най-добрият показател за качеството на хранителните стоки е да пазаруваме при търговци, които не правят компромиси с контрола.

Близо 70% от всички млечни продукти в хипермаркетите на Kaufland са българско производство, като в типично българските категории като прясно, кисело мляко, сирене и кашкавал над 90% са произведени у нас.

Витрината за обслужване на клиенти е с 24-часов контрол на температурата, извършван от външна фирма, а вътрешният качествен контрол се случва на две нива - при приема на стоките в Централния логистичен център в с. Стряма и при пристигането им в хипермаркета. Още преди да стигнат до рафта, млечните продукти се проверяват за качество в специализирано хладилно помещение.


Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци

"Агентите" шеф Тодоров и Александър Сано: Как да изберем най-свежото месо от витрината


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съдебните власти да оповестят публично заповедта, с която ФБР е разрешило претърсването на имота