Шеф Тодоров и Александър Сано: Как да познаем хубавото българско сирене и кашкавал

Където и да се намираме по света, винаги ще познаем непогрешимия вкус на хубавото българско сирене, кашкавал или кисело мляко.

Как обаче да сме сигурни, че продуктът, който купуваме, е на най-високо ниво?

"Агентите на качеството" на Kaufland шеф Владимир Тодоров и Александър Сано отново са на линия с практични съвети за разпознаване на вкусните млечни продукти.

Как да изберем хубаво узряло българско сирене? Ако го купувате в затворена опаковка, тестът е лесен - натиснете го леко и ако пръстът ви не потъва, а бучката е твърда, можете да се доверите на производителя.

Ако сиренето не е пакетирано, проверете го, като отрежете една плочка с нож - важно е да се получи "чист разрез" без натрошаване. Това е белегът, че сиренето е зряло и качествено.

Кашкавалът също може да се провери още преди да се купи, като се пробва твърдостта и еластичността му.

Вторият ваирант за тест на качеството му е много по-вкусен.

Ако кашкавалът е произведен от имитиращ продукт, а не от хубаво краве или овче мляко, цветът му е по-жълт, а консистенцията му е по-мека. При затопляне на висока температура мазнината му се разтича, вместо да го запази в перфектна форма за хапване.

Шеф Тодоров демонстрира как изглежда истинският кашкавал, запечен без брашно.

Майстор-готвачът разкри и своя метод при проверка на свежите яйца. Нужен ви е само съд, напълнен с вода - поставете яйцето в него и ако то потъне на дъното, значи е прясно. Съответно, ако се задържи на повърхността, има вероятност да е "на възраст" около пет седмици. Когато яйцата остаряват, в тях се образува мехур с въздух, заради който не успяват да потънат.

Най-добрият показател за качеството на хранителните стоки е да пазаруваме при търговци, които не правят компромиси с контрола.

Близо 70% от всички млечни продукти в хипермаркетите на Kaufland са българско производство, като в типично българските категории като прясно, кисело мляко, сирене и кашкавал над 90% са произведени у нас.

Витрината за обслужване на клиенти е с 24-часов контрол на температурата, извършван от външна фирма, а вътрешният качествен контрол се случва на две нива - при приема на стоките в Централния логистичен център в с. Стряма и при пристигането им в хипермаркета. Още преди да стигнат до рафта, млечните продукти се проверяват за качество в специализирано хладилно помещение.


Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци

"Агентите" шеф Тодоров и Александър Сано: Как да изберем най-свежото месо от витрината "Агентите" шеф Тодоров и Александър Сано: Как да изберем най-свежото месо от витрината


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024