Където и да се намираме по света, винаги ще познаем непогрешимия вкус на хубавото българско сирене, кашкавал или кисело мляко. 

Как обаче да сме сигурни, че продуктът, който купуваме, е на най-високо ниво? 

"Агентите на качеството" на Kaufland шеф Владимир Тодоров и Александър Сано отново са на линия с практични съвети за разпознаване на вкусните млечни продукти. 

Как да изберем хубаво узряло българско сирене? Ако го купувате в затворена опаковка, тестът е лесен - натиснете го леко и ако пръстът ви не потъва, а бучката е твърда, можете да се доверите на производителя. 

Ако сиренето не е пакетирано, проверете го, като отрежете една плочка с нож - важно е да се получи "чист разрез" без натрошаване. Това е белегът, че сиренето е зряло и качествено. 

Кашкавалът също може да се провери още преди да се купи, като се пробва твърдостта и еластичността му. 

Вторият ваирант за тест на качеството му е много по-вкусен. 

Ако кашкавалът е произведен от имитиращ продукт, а не от хубаво краве или овче мляко, цветът му е по-жълт, а консистенцията му е по-мека. При затопляне на висока температура мазнината му се разтича, вместо да го запази в перфектна форма за хапване. 

Шеф Тодоров демонстрира как изглежда истинският кашкавал, запечен без брашно. 

Майстор-готвачът разкри и своя метод при проверка на свежите яйца. Нужен ви е само съд, напълнен с вода - поставете яйцето в него и ако то потъне на дъното, значи е прясно. Съответно, ако се задържи на повърхността, има вероятност да е "на възраст" около пет седмици. Когато яйцата остаряват, в тях се образува мехур с въздух, заради който не успяват да потънат. 

Най-добрият показател за качеството на хранителните стоки е да пазаруваме при търговци, които не правят компромиси с контрола. 

Близо 70% от всички млечни продукти в хипермаркетите на Kaufland са българско производство, като в типично българските категории като прясно, кисело мляко, сирене и кашкавал над 90% са произведени у нас.

Витрината за обслужване на клиенти е с 24-часов контрол на температурата, извършван от външна фирма, а вътрешният качествен контрол се случва на две нива - при приема на стоките в Централния логистичен център в с. Стряма и при пристигането им в хипермаркета. Още преди да стигнат до рафта, млечните продукти се проверяват за качество в специализирано хладилно помещение. 


Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци

"Агентите" шеф Тодоров и Александър Сано: Как да изберем най-свежото месо от витрината


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"