Шефът на "Агрополихим" призова варненци да свалят Портних

Съсобственикът и директор на едно от най-големите предприятия в България - "Агрополихим" АД - Филип Ромбаут - призова гражданите на Варна да не позволяват Иван Портних да става отново кмет. Кандидатът на ГЕРБ се изправя на балотаж в неделя срещу номинирания от Продължаваме промяната - Демократична България Благомир Коцев.

В емоционално изявление във Фейсбук Ромбаут призовава "Варненци, събудете се сега" и казва, че ако Портних отново е кмет, "ще си тръгна от Варна, 100% гаранция". Прогнозира, че това ще направят и децата на Варна. По думите му, ако подобен избор стане факт "с всичките манипулации, купуване на гласове и т.н., това ще бъде просто стабилен упадък към забвение" за града.

Ромбаут се обръща и към онези граждани "от гетото", които са склонни да продават гласа си: "Наистина ли мислите, че да продадете гласа си за 120 лв. или колкото ви плащат сега, е най-добрият избор? Позорно е, че политиците никога не са ви приемали сериозно и никога не са имали активна политика за образование, здравеопазване или това да ви осигурят стабилна работа, за да имате достатъчно пари, така че децата ви да ходят на училище. Може да е различно!"

На тези местни избори Ромбаут подкрепи листа със съветници и кандидат за кмет от обединението "Алтернативата на гражданите". Групата стана четвърта политическа сила и има шестима общински съветници (при по 8 от ГЕРБ и ПП-ДБ) в новия общински съвет, като преди нея са национално представени партии.

И продължава: "С управлението на г-н Портних е невъзможно да възродим Варна, както искаме! Парите се пилеят и изтичат не за подобряване на стандарта на живот за нас, варненци, а да напълнят джобовете на хора, които нито живеят във Варна, нито дори не плащат данъци в България".

Ромбаут посочва примери с лоши проекти и похарчени пари при управлението на Портних, като дадени 14 милиона лева за пристанище "Карантината", "където само бездомните кучета, за които не го е грижа, могат да отидат и да играят във водата. Това са повече пари, отколкото Общината е дала на всички спортни клубове във Варна през последните 5 години..."

По думите му борбата в неделя трябва да е "срещу манипулациите, купуването на гласове, гласуването на хартия, задкулисните игрички и много други".

Според него гласуването срещу това Портних отново да е кмет, ще бъде "най-доброто нещо, което сме правили заедно през последните 10 години".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024