Шефът на "Пирогов" е одобрен за нов мандат въпреки всички скандали Снимка: © Getty Images

Единственият кандидат за директор на "Пирогов" Валентин Димитров е одобрен за нов мандат начело на спешната болница.

Новината беше открита от "24 часа" в сайта на Министерството на здравеопазването - не в прессъобщение, а във формалната документация по конкурса за УМБАЛСМ "Пирогов".

Комисията, назначена през май 2024 г., е одобрил Димитров като единствен бъдещ член на съвета на директорите, отговарящ на условията за управител.

Димитров остана сам в процедурата, след като единственият му конкурент д-р Атанас Андреев е бил отхвърлен във втория кръг.

Мандатът на директора ще се запомни с опита на бившия здравен министър Христо Хинков да го уволни заради доклада за финансови нарушения, както и заради големия скандал около поведението на цялото ръководство на "Пирогов" след смъртта на 15-годишната Даная.

Шефът на "Пирогов" не беше отстранен дори след като журналистката Валя Ахчиева излъчи запис от заседание на медицинския съвет в болницата, на което лекари обсъждаха как трябва да "дочакат ротацията" на правителството и да накарат близките на Даная да "усетят болката".

По-малко от седмица след предсрочните избори става ясно, че Валентин Димитров ще продължи да управлява "Пирогов" за още три години.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024