Шофьорът, убил момиче и момче в София, е дал кръвна проба и е задържан за 72 часа Снимка: © Getty Images

Младият шофьор, който уби момче и момиче на пешеходна пътека миналата нощ в София, е дал доброволно кръвна проба по-късно днес, която да установи дали е употребявал алкохол или наркотици преди трагичния инцидент, съобщи БНТ. При задържането му сред катастрофата са му направени полеви тестове и те са били отрицателни, съобщи по-рано днес полицията.

Кръвната пробата е дадена във Военномедицинската академия в столицата и резултатът се очаква да е ясен до дни. Шофьорът е 19-годишен и има шофьорска книжка от февруари.

Инцидентът стана малко след полунощ в неделя срещу понеделник. "Форд"- ът, с който се е движил младежът, удря двамата пешеходци - 22-годишен мъж и 24-годишна жена, на пешеходна пътека и те загиват на място, като колата е влачила момчето близо 300 метра. Все още не са готови експертизите за това с каква скорост е карал шофьорът. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение в района, от който е видно, че скоростта е висока.

Прокуратурата вече е привляква като обвиняем шофьора. Той е задържан в ареста за 72 часа, предава БТА. Съдът ще решава в сряда дали ще бъде задържан за по-дълго.

Привечер на пътя на бул. "Сливница", където е опасният пешеходен светофар, на който става катастрофата, граждани се събраха на протест и блокираха движението. Не пропускаха и градския транспорт. Причината - според съседи на загиналите и хора, живеещи в района, мястото е изключително опасно, нощем светофарите не работят и постоянно се нарушават ограниченията за скорост на правата отсечка. "Почти няма семейство в района, което да не е свързано лично с инцидент точно тук", каза пред bTV един от съседите на убитите младежи. Гражданите настояват общината и МВР да вземат незабавно мерки за обезопасяване на булеварда.

Момче и момиче загинаха, пометени от 19-годишен шофьор на пешеходна пътека в София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024