Синът на кмета на Панагюрище излиза под домашен арест Снимка: © Булевард България

Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище Никола Белишки - беше освободен под домашен арест от Софийския градски съд.

23-годишният мъж беше задържан и обвинен, след като е отправил заплаха за убийство срещу депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков.

Сблъсъците между двамата са се случили на два пъти през януари.

Белишки ще може да се прибере в дома си, но ще трябва да носи електронна гривна за проследяване.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки твърди, че синът му и Таслаков са в конфликт, откакто Иван Белишки е запалил руското знаме в знак на протест срещу войната.

Той твърди още, че и семейството му е получавало заплахи за убийство и физическа саморазправа от страна на привърженици на "Възраждане".

За Иван Белишки това не е първият сблъсък със съда. През 2022 г. той е задържан по сигнал за "умишлено причиняване на пожар на чужд имот" край Кюстендил и за нанасяне на лека телесна повреда на полицай при ареста.

През март 2021 г. Белишки е арестуван за кратко след бягство от катастрофа, когато блъсна няколко автомобила и витрина на магазин в Панагюрище с джипа си. Колата му беше намерена изоставена извън града, а синът на кмета беше отведен в полицията на следващия ден.

Прокуратурата твърдеше още, че срещу него се води друго наказателно производство от 2019 г. за "продажба на движими културни ценности - стари огнестрелни оръжия, монети и богослужебна книга от 19 век".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024