Скейт дъски срещат колекционерски карти Pokémon. Резултатът е бързи пари Снимка: © Santa Cruz

Скейтърският бранд Santa Cruz пусна съвместна колекция с Pokémon - скейт дъски и дрехи.

За един непретенциозен зрител това може да е поредно партньорство в уличната мода и нищо ново на хоризонта. За някой по-предприемчив човек обаче комбинацията Santa Cruz x Pokémon означава бързи пари. И не, формулата "известен бранд плюс още по-известен франчайз" не е достатъчна, за да се пожъне финансов успех.

карти Pokemon

Santa Cruz изпъкна с умна идея - скейт дъските са обвити във фолио, предназначено да имитира опаковката, която обгръща колекционерските карти на Pokémon.

Вече може да предположите колко позитивна е реакцията от феновете на анимето. Най-добрият показател за това в днешно време е съдържанието, генерирано в TikTok.

Еуфорията, която скейт дъските от колекцията предизвикаха само два дена след пускането си, е невероятна. Дъските не само се разпродадоха на нула време, но и вече се появяват в eBay. В платформата за препродажба най-скъпата цена за Santa Cruz x Pokémon е 1 999 долара към настоящия момент. В деня на излизането Santa Cruz ги пусна за едва 110 долара.

@asjlamoss Pokémon Santa Cruz skateboard REVEAL 1 & 2! #pokemon #skateboard #pokemonskateboard #blindbag #mystery #reveal #skate #santacruz #zumiez #skatelife #limitededition #pokemoncommunity ♬ original sound - AsjlaMoss

Съзнателно или не, Santa Cruz се включи в изненадващо мощния пазар за препродажба край картите Pokémon. Подобно на тях, когато човек закупи дъска, той не знае кой е героят, който ще му се падне. Не е нужно човек да е психолог, за да се досети, че вълнението в момента на разопаковането е мощна, задвижваща интереса сила.

Има 15 вида стандартни дъски и 5 ,,изключително редки", опаковани в златно фолио. За момента златните опаковки се намират трудно дори и в еBay, като потребител в TikTok забеляза обява за 8 000 долара.

Повечето клиенти обаче предпочитат стандартните дъски. А и с тях имат шанса да открият златно тесте редки Pokémon карти в тях.

От години стари пакети от неотворени карти Pokémon често излитат от рафтовете на търговци на дребно и в крайна сметка се продават за огромни суми.

@omgbrittnie @Pokémon/ポケモン【公式】Santa Cruz blind bag skateboard reveal! This is INSANE! Stood in line to get one from @zumiez this morning while my husband was at work and this is was his reaction to opening it! 😂⭐️ #pokemon #santacruz #blindbagopening #mysterybag #skateboard #husbandreacts #goldskateboard #ultrarare ♬ Pokémon Theme - Pokemon

Боксьорът влогър Логан Пол веднъж плати над 3 500 000 долара за ретро пакет Pokémon карти, които впоследствие се оказаха фалшиви.

Подобна възможност за ,,теглене на сляпо", дойде от луксозния бранд KITH, X-Men и ASICS. За 60-годишнината на X-Men трите компании пуснаха маратонки ASICS, като всяка кутия от съвместната колекция идва с мистериозна колекционерска карта. Най-високите оферти на пазара за препродажба дойдоха именно от неотворените кутии.

Подобни продукти, които завличат колекционерите на всички разменни карти от Yu-Gi-Oh! до Pokémon, е чиста форма на хазарт, ако се замислите.

Останалата част от колекцията, дрехите Santa Cruz и Pokémon, се разпродаде с подобна скорост в уеб магазина на марката, но цените на пазара за препродажба са много по-скромни, а интересът, разбираемо, е далеч по-нисък.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

41-годишният политик беше нападнат от четирима души в петък вечерта, докато разлепя плакати в рамките на предизборната кампания преди вота за ЕП през юни.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024