Слави Трифонов декларира подкрепа на правителството и президента за опазване на границата от бежанци

След състоялия се днес Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, където бежанската вълна беше една от обсъжданите теми, лидерът на ИТН Слави Трифонов публикува във Facebook позиция, с която призовава да се подкрепят усилията на служебното правителство и на президента за опазване на границите.

"Един милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко.", пише Трифонов

"Министерството на вътрешните работи и министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България. Ние от “Има такъв народ” ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза.", завърша позицията му.

По-рано днес Консултативният съвет по национална сигурност не успя да постигне съгласие по нито един от разглежданите въпроси и след почти 5 часово съвещание, приключи с отделни дакларации на участниците и с изявление на държавния глава. Обменената информацията по отношение на задаващата се мигрантска криза беше оскъдно споделена с журналистите, тъй като беше определена от участниците като класифицирана.

Слави Трифонов даде сигнал за временно примирие в 46 НС в името на "важни за държавата въпроси"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024