Часове след провала на редовното заседание на парламента, Слави Трифонов определи поведението на ГЕРБ, БСП и ДПС като пример за невъзможността за съставяне на управление в 45 Народно събрание. 

"Уважаеми сънародници, днес се случиха две неща. Първо: “Има такъв народ” върна мандата за съставяне на правителство. И второ: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо “Има такъв народ” трябваше да върне мандата", казва Слави Трифонов в коментар, публикуван в профила му във Facebook. 

Заседанието на парламента беше бламирано със синхронно гласуване "против" или "въздържал се" на депутатите от трите партии по предложения дневен ред. 

Обяснението на Корнелия Нинова за гласуването заедно с ГЕРБ и ДПС беше протест на социалистическата партия срещу това, че техните законопроекти за доходите и помощите не се обсъждат и подлагат на гласуване втора седмица от началото на работата на парламента. 

Десислава Атанасова (ГЕРБ) обяви, че промените в Изборния кодекс на ИТН "не са най-сериозната тема на държавата" и повтори критиката на Бойко Борисов, че "мнозинството носи отговорност за кворума". 

От ДПС досега не са коментирали с какви мотиви решиха да участват в провалянето на работата на Народното събрание. В дневния ред обаче беше включено предложението за съставяне на временна анкетна комисия за строежите в парк "Росенец", където се намира лятната резиденция на Ахмед Доган.

Друга точка беше промяната в Закона за политическите партии, която трябваше да свали стойността на партийните субсидии от 8 лв. на глас на 1 лв. на глас. 

Копие от новото предложение за дневен ред на парламента, показано от депутата от ГЕРБ Христо Гаджев, показва, че в четвъртък депутатите ще обсъждат само промени в правилника си и в Изборния кодекс. 

Намаляването на субсидиите, което беше заложено като т. 2 на отхвърления дневен ред, е отпаднало в новата му версия. 

Не се споменават и двете анкетни комисии за "Росенец" и за разследване на полицейското насилие. 

Народното събрание ще направи опит да се събере на 28 април - последния ден преди неработния Разпети петък и Великден. 


Корнелия Нинова оправда бламирането на Народното събрание


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон