Председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов е завел дело срещу Кирил Петков, като твърди, че премиерът в оставка му е нанесъл репутационни щети с това, че го е обвързал с "мафията".

Според информация на правния сайт "Лекс" - Трифонов претендира за обезщетение в размер на 50 000 лв. с иск пред Софийския градски съд, който е постъпил в петък.

Още на 13 юни той се закани да заведе дело срещу Петков, Асен Василев и спортния министър (и негов бивш съпартиец) Радостин Василев за "лъжи и внушения", лансирани след решението на Трифонов да отнеме мнозинството на кабинета.

"Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля", обяви той на 13 юни.

В същия ден стана ясно, че петима членове на ПГ на "Има такъв народ" напускат групата и ще подкрепят коалицията около "Продължаваме промяната". Няколко дни по-късно ги последва и шести депутат, решил да се обяви за независим от ИТН - Кирил Симеонов.

Засега не е ясно дали Трифонов ще изпълни намерението си да съди и финансовия, и спортния министър (в оставка).

В. "Сега" напомня, че през 2021 г. Асен Василев заведе дело срещу Тошко Йорданов за това, че го е наклеветил, твърдейки, че е откраднал интелектуална собственост. Към онзи момент Василев вече не беше служебен министър на финансите.

Той беше завел частичен иск за 25 100 лв. с претенции за пълно обезщетение, което може да достигне до 250 000 лв. при решение на делото в негова полза.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море