Задочните послания на Слави Трифонов към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков продължават втори пореден ден, след като "гузният, но буден гражданин" (както лидерът на ИТН сам се описва) обяви, че "локвата на "Капитан Андреево" е моя".

"Локвата на “Капитан Андреево”, през която минават колите, влизащи в България, е по-специална и по-скъпа, защото я доливам редовно с минерална вода и така имам основанията да взимам повече пари. Парите разпределям, както следва – оставям само 20% от таксите на държавата, а 80% прибирам аз. Господин Рашков, натрупал съм много пари, държа ги кеш вкъщи в “мазътъ”. Вече има три палета, мазето е малко, парите се трупат, а Вие не идвате. Ако дойдете да ме арестувате, ще може логично да конфискувате огромната сума пари. Тя ще е абсолютното доказателство за моите престъпления", пише Трифонов в пореден странен постинг във Facebook-профила си.

Той обявява, че "доказателства" за връзката му с "локвата" имали Иван Христанов, Росен Костурков, премиерът Кирил Петков, Лена Бориславова и водещият на "Седмицата" по "Дарик" Константин Вълков - журналистът, който направи последното интервю на Трифонов малко след като ИТН напусна правителството.

"Господин Рашков, вие сте стожер на борбата с корупцията и вярвам, че ще обърнете внимание на моя граждански сигнал, който всъщност е самопризнание. Да се свършва веднъж завинаги с тоя Слави Трифонов, та да тръгне тая държава напред", пише Слави Трифонов за себе си.

"Локвата", за която той пише, е съоръжението на граничния пункт, през което минават всички автомобили от Турция към България за дезинфекция.

Това е вторият съмнителен договор на ГКПП "Капитан Андреево" с огромен оборот и нулева отчетност след фитосанитарната лаборатория, заради която БАБХ се бори с "Евролаб 2011".

Дружеството, което управлява "локвата", е "Пи.Еф.Си" ЕООД и е обект на журналистически разследвания и институционални проверки през последните години.

Когато Асен Василев стана финансов министър през 2021 г., той поиска НАП да направи проверка на всички фирми, които са декларирали над 30 млн. лв. наличности по каса. Фирмата "Пи.Еф.Си" се появи в този списък, но първоначално отказваше да сътрудничи на НАП.

През лятото на 2021 документи с оборотите им изненадващо бяха открити при обиск в село край Свиленград по време на акция на МВР срещу купувачи на гласове.

Ироничните "самопризнания" на Трифонов пред Рашков започнаха още в понеделник, когато той реши да сезира министъра на вътрешните работи срещу самия себе си.

Към края на юни 2022 г. Трифонов беше пропуснал да подаде декларация за имуществото си, каквато е длъжен да представи пред КПКОНПИ като председател на партия, която получава държавна субсидия.


Слави Трифонов: Аз съм мафиот, арестувайте ме за поне 24 часа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Алфа Рисърч: ГЕРБ е първа политическа сила, ДПС са трети

Тренд и Алфа Рисърч се разминават за третата политическа сила

САЩ разследват руски олигарх - основател на втората по големина алуминиева компания в света

Предполага се, че руският милиардер е заобиколил наложените му санкции

Путин призна независимостта на Запорожка и Херсонска области, ООН осъди референдумите

Очаква се Путин да говори днес, след което да се присъедини към празничен митинг на Червения площад

"Тренд": ГЕРБ е на 9,3% пред ПП, "Възраждане" са трети

Според "Тренд" 13,9% от имащите право на глас ще упражнят това право в полза на "Възраждане"

Топовни салюти за Илхам Алиев в София - прелюдия към старта на гръцкия интерконектор

Румен Радев посреща президента на Азербайджан днес, очакват се разговори за газа

КЗК: "Лукойл България" злоупотребява с монопола си в горивата

Нарушенията са в пазара на горива на едро, твърди антимонополната комисия

Финландия затваря границите си за руски туристи от полунощ

Руските туристи вече не могат да посещават Финландия, която им служеше за "входна врата" към ЕС.

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

Ресорният министър заяви, че няма как да погаз решение на парламента, касаещо военната помощ за Украйна