Слави Трифонов си приписа "локвата" на "Капитан Андреево" в нова странна тирада във FB

Задочните послания на Слави Трифонов към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков продължават втори пореден ден, след като "гузният, но буден гражданин" (както лидерът на ИТН сам се описва) обяви, че "локвата на "Капитан Андреево" е моя".

"Локвата на “Капитан Андреево”, през която минават колите, влизащи в България, е по-специална и по-скъпа, защото я доливам редовно с минерална вода и така имам основанията да взимам повече пари. Парите разпределям, както следва – оставям само 20% от таксите на държавата, а 80% прибирам аз. Господин Рашков, натрупал съм много пари, държа ги кеш вкъщи в “мазътъ”. Вече има три палета, мазето е малко, парите се трупат, а Вие не идвате. Ако дойдете да ме арестувате, ще може логично да конфискувате огромната сума пари. Тя ще е абсолютното доказателство за моите престъпления", пише Трифонов в пореден странен постинг във Facebook-профила си.

Той обявява, че "доказателства" за връзката му с "локвата" имали Иван Христанов, Росен Костурков, премиерът Кирил Петков, Лена Бориславова и водещият на "Седмицата" по "Дарик" Константин Вълков - журналистът, който направи последното интервю на Трифонов малко след като ИТН напусна правителството.

"Господин Рашков, вие сте стожер на борбата с корупцията и вярвам, че ще обърнете внимание на моя граждански сигнал, който всъщност е самопризнание. Да се свършва веднъж завинаги с тоя Слави Трифонов, та да тръгне тая държава напред", пише Слави Трифонов за себе си.

"Локвата", за която той пише, е съоръжението на граничния пункт, през което минават всички автомобили от Турция към България за дезинфекция.

Това е вторият съмнителен договор на ГКПП "Капитан Андреево" с огромен оборот и нулева отчетност след фитосанитарната лаборатория, заради която БАБХ се бори с "Евролаб 2011".

Дружеството, което управлява "локвата", е "Пи.Еф.Си" ЕООД и е обект на журналистически разследвания и институционални проверки през последните години.

Когато Асен Василев стана финансов министър през 2021 г., той поиска НАП да направи проверка на всички фирми, които са декларирали над 30 млн. лв. наличности по каса. Фирмата "Пи.Еф.Си" се появи в този списък, но първоначално отказваше да сътрудничи на НАП.

През лятото на 2021 документи с оборотите им изненадващо бяха открити при обиск в село край Свиленград по време на акция на МВР срещу купувачи на гласове.

Ироничните "самопризнания" на Трифонов пред Рашков започнаха още в понеделник, когато той реши да сезира министъра на вътрешните работи срещу самия себе си.

Към края на юни 2022 г. Трифонов беше пропуснал да подаде декларация за имуществото си, каквато е длъжен да представи пред КПКОНПИ като председател на партия, която получава държавна субсидия.


Слави Трифонов: Аз съм мафиот, арестувайте ме за поне 24 часа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024