След АПИ - смяна и в ДНСК. Кадър от времето на Гроздан Караджов се връща при служебната власт Снимка: © Getty Images

Новият служебен регионален министър Виолета Коритарова е сменила и директора на Държавния национален строителен контрол.

На мястото на Деляна Панайотова се връща Лиляна Петрова, която заемаше същата длъжност по време на управлението на Гроздан Караджов в МРРБ.

Петрова е бивш началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област, преди това е работила в направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община.

Деляна Панайотова беше назначена през август 2022 г. от тогавашния служебен кабинет на Гълъб Донев, когато министър беше Иван Шишков.

Тя също е бивш кадър на НАГ в Столична община и е била главен архитект на Хасково от 2015 до 2018 г. Дъщеря е на бившия общински съветник от ГЕРБ Антон Иванов, който по-късно става местен координатор на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" в Хасково.

Това е втората голяма промяна на управленско ниво в МРРБ от началото на управлението на служебния кабинет.

Преди дни беше отстранен председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов след установени с вътрешен одит незаконосъобразни действия.

За временно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024