След Костадинов - и Слави Трифонов атакува Мария Цънцарова и bTV Снимка: © Булевард България

Председателят на ИТН Слави Трифонов е изпратил гневно писмо на bTV, в което се оплаква от водещите на сутрешния блок Мария Цънцарова и Златимир Йочев (когото той нарича "този, който седи до нея").

"Поведението на Вашата служителка Цънцарова е абсолютно неприемливо за мен, въобще не е подчинено на професионализъм, а е тенденциозно, махленско, унизително и ми внушава дребнавост и липса на почтеност и уважение", се казва в негово писмо до ръководството на телевизията.

Това е втората персонална атака срещу журналистката след скандала, който Костадин Костадинов направи преди седмица.

Това е и вторият случай, в който Трифонов твърди, че нямало да "пуска" свои съпартийци в национален ефир, защото е недоволен от въпросите на водещите.

Трифонов се оказва провокиран от напрежението по време на интервюто на своя депутат Станислав Балабанов в студиото на "Тази сутрин", когато се стигна до лични нападки между него и Цънцарова. По съвпадение - друго интервю на Балабанов беше и причината за писмо със сходен тон към Нова ТВ.

Водещите поискаха от Балабанов да отговори за действията на ИТН по време на 49 и 50 Народно събрание, когато членовете на парламентарната група не влизаха в пленарна зала по време на ключови гласувания за ръководители на Здравната каса Момчил Мавров и Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

Той разви версията, че "когато има номинации за хора на едната групировка, които другата групировка иска да премахне, ИТН не участва".

Цънцарова му напомни, че преди избора на Мавров беше внесен доклад на ДАНС, в който се твърдеше, че има данни за съмнителни негови практики, а изборът му мина само със 103 гласа "за" срещу 85 "против" - т.е. гласовете на ИТН и "Възраждане" можеха да обърнат вота през есента на 2023.

Последва размяна на реплики, в която Балабанов обяви, че ИТН няма отговорност да "се бори за кандидатури" на ПП-ДБ, след като те са били в сглобка с ГЕРБ и ДПС, и че партията няма да участва в кадрови промени в Комисия "Антикорупция", докато не се реформира системата отвътре, за да "не е бухалка на едните или на другите".

При смяна на темата и друг въпрос по повод отношението на ИТН спрямо Ахмед Доган, Балабанов репликира Мария Цънцарова с думите "Абе, Вие май не ме разбирате" - поне третият случай, в който той говореше на "бе" пред водещите.

Когато тя му направи забележка "Недейте на "бе", не е възпитано", депутатът от ИТН изгуби самообладание и започна да я напада лично.

"Ще се държа възпитано с Вас, но е хубаво да се погледнете отстрани и да видите, че понякога приличате на едни определени хора, които вътрешно сигурно защитавате и подкрепяте. Приличате на Кирил Петков отстрани. Но е хубаво журналистиката да е безпристрастна", каза той.

Тогава и Мария Цънцарова го репликира с "А Вие много ми приличате на Пеевски отстрани. Просто така го усещам по начина, по който се държите в зала. Гласуването в зала е много по-показателно".

Скандалът продължи и след като тя го попита дали ИТН смятат да направят "Операция Чисти ръце в медиите" заедно с "Възраждане" заради синхрона в отношението на Костадин Костадинов спрямо нея.

"Ще предложим чисто нов закон, за да разберем докъде стига собствеността на медиите и да си обясня Вашето поведение", отговори Балабанов.

Цънцарова го попита и дали учителите ще са следващите в списъка на двете партии - и скоро след това времето на предизборното интервю изтече.

"Да не се правим, че не съм донесъл на bTV огромен брой зрители, авторитет, зрителски интерес и най-вече пари"

Няколко часа след фиаското в студиото на медията, Слави Трифонов публикува във Facebook-групата си писмо, адресирано до bTV.

В него той обяснява, че разбирал смисъла на свободата на словото, но "съществуват и състояния като достойнство, чест, уважение, професионализъм, също и логика".

"И нека не се правим, че аз не съм работил за bTV 19 години, не съм направил над 5 хил. предавания и не съм донесъл на bTV огромен брой зрители, авторитет, зрителски интерес и най-вече пари", пише той.

След като обвинява Мария Цънцарова в "абсолютно неприемливо" поведение, той заявява, че "слагам край на гостуването на мои хора при Цънцарова и нейния партньор, на който непрекъснато му забравям името".

През 2023 г. Трифонов написа почти същото писмо до ръководството на Нова ТВ, след като Станислав Балабанов се скара на Виктор Николаев за въпросите му, а Николаев го помоли да не се обръща към него като към "колега журналист", докато участва в предизборно студио.

"Не сме колеги, в момента сте кандидат-депутат и нямате нищо общо с журналистиката - имате по-общо с политиката. Така че в момента не сте журналист, поне аз не ви приемам в това качество и това е мое право", казва водещият.

Още по темата:

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов Слави Трифонов "няма да пуска" свои хора в Нова ТВ, недоволен от въпроси в сутрешния блок


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Полицията в Пловдив издирва шофьорка, блъснала ученичка и избягала

Шофьорката казала на детето да не споделя с никого за катастрофата

20:35 - 21.10.2024
Важно днес

Молдова каза "да" на членството към ЕС след обрат от чужбина в последния момент

При 99,9% обработени протоколи мнозинството молдовци подкрепят членството към ЕС

18:45 - 21.10.2024
Живот

И други знаменитости са замесени в дело срещу "Пъф Деди" за изнасилване на дете

Един от исковете твърди, че рапърът е изнасилил 13-годишно момиче заедно с известен мъж, а популярна жена е наблюдавала

17:50 - 21.10.2024
Кино и сериали

„Бийтълджус Бийтълджус“ е част от А1 Видеотека

Американският игрален филм е продължение на култовата история за семейство Дийтс и пакостливия призрак Бийтълджус, с чиято лудост никой не може да се справи.

16:28 - 21.10.2024
Текстове от партньори

tbi bank добави регулярно захранване към гъвкавата спестовна сметка “Касичка”

Всеки може да създаде до пет „Касички“ за различни спестовни цели, да ги озаглави както пожелае и да зададе крайна цел (дата и нужна сума)

16:02 - 21.10.2024
Важно днес

И Франция връща граничния контрол

Страната е информирала ЕК, че от 1 ноември 2024 г. до края на април 2025 г. ще възстанови проверките по всички свои граници

15:56 - 21.10.2024