След обвиненията в сексуално насилие: Кевин Спейси се завръща с малка роля в италиански филм Снимка: © Getty Images

Кевин Спейси се завръща с първа роля от 4 години насам, откакто за първи път беше обвинен в сексуално посегателство. 61-годишният актьор ще играе малка роля в италиански филм - "L'uomo Che Disegno Dio" (в превод: „Човекът, който нарисува Бог“), режисиран от Франко Неро.

Продукцията ще бъде заснета в Италия, като за момента не са известни конкретните дати за начало на снимките, нито за очакваната премиера.

Според Variety – Спейси ще играе полицейски детектив, докато в главния образ ще е самият Франко Неро. Съпругата му Ванеса Редгрейв също получава роля. Тя ще пътува от Англия до Италия, за да се превъплъти в образа на учителка по пиано.

„Много съм щастлив, че Кевин се съгласи да участва в моя филм“, каза 79-годишният режисьор пред ABC. „Смятам го за велик актьор и нямам търпение да започнем филма“.

Според Film Italia – нискобюджетната продукция ще разкаже за изкачването до върха и падението на един сляп артист, който притежава невероятния дар да рисува портрети само по гласовете на хората.

След обвиненията в сексуално насилие: Кевин Спейси се завръща с малка роля в италиански филм

Носителят на две награди „Оскар“ Кевин Спейси не е коментирал новината. Последно той се появи на големия екран в криминалната драма "Billionaire Boys Club" през 2018 г. Филмът на Джеймс Кокс не се радва на голям успех.

През последните четири години Спейси се изправи пред обвинения и съдебни дела за сексуално посегателство. В края на 2017 г. най-малко 20 млади мъже разкриха, че са били насилени от него в лондонския театър Old Vic в периода 1995-2013. Разследващите не обявиха дали ще повдигнат криминални обвинения срещу Спейси във връзка с твърденията.

Заради случилото се актьорът трябваше да се оттегли от ролята си на Франсис Ъндърууд в сериала „Къща от карти“ на Netflix.

През 2018 г. Спейси беше обвинен в „неприлично посегателство“ заради инцидент с тийнейджър на остров Нантъкет в Масачузетс. Той се е случил през лятото на 2016 г., твърдят разследващите, докато актьорът пледира невинен. Обвиненията срещу него бяха оттеглени, а предполагаемата жертва на насилието отмени гражданския си иск.

Окръжната прокуратура в Лос Анджелис на два пъти отказа да повдигне обвинения на Спейси за сексуални посегателства, след като давността в единия случай изтече, а при другия жертвата на насилието почина.

Миналата година в съда в Ню Йорк постъпи анонимен сигнал срещу Спейси, в който се казва, че актьорът насилил мъж през 80-те години на миналия век. Съдията обаче реши, че делото не може да се води анонимно.

От няколко години насам актьорът от Ню Джърси рядко прави публични изявления. Сред по-запомнящите се публикации в профилите му в социалните мрежи са видеата с поздравления за Коледа и Нова година, както и посланието му към страдащите от Covid-пандемията: „Не сте сами“.


Прочетете още:

17 години по-късно: "Приятели" отново са заедно 17 години по-късно: "Приятели" отново са заедно

Три от най-добрите нови шведски сериали Три от най-добрите нови шведски сериали

Новите филми и сериали по Netflix Новите филми и сериали по Netflix


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024
Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024