След нова доза тъпи шеги: Време ли е "Златните глобуси" да се отърват от водещия Снимка: © Getty

Филмовите награди "Златен глобус" изглежда имат практика да наемат водещи, които карат хората да се чувстват неудобно на церемониите за раздаване на статуетките. Най-вече заради шегите им.

Изданието Vanity Fair дори поставя под въпрос дали изобщо има смисъл церемонията да има водещ след стендъп монолога на Джо Кой, който беше лицето на последните награди.

„Опенхаймер" е базиран на книга със 721 страници, която спечели награда „Пулицър“, а Барби - на пластмасова кукла с големи цици“, каза Кой в неделя вечер в опит да разсмее публиката на гърба на двата най-номинирани филма на годината.

„Ключовият момент в "Барби" е, когато тя преминава от перфектна красота към лош дъх, целулит и плоски стъпала. Или това, което кастинг режисьорите наричат "актьор за второстепенни роли на чешити".

"Шегата" предизвиква хладни реакции от гостите и разочарование в екипа на филма с Марго Роби и Райън Гослинг, пише TIME.

Джо Кой опита да се пошегува и с музикалната икона Тейлър Суифт, чийто филм 'Eras Tour" бе сред номинираните за "Най-добър боксофис". Звездата също беше в залата.

„Каква е голямата разлика между "Златните глобуси" и NFL (мач от американската футболна лига - б.р.)? От наградите "Златен глобус“ имаме по-малко снимки на Тейлър Суифт", гласят думите на Кой.

Комикът направи препратка към вниманието, което привлече връзката на Суифт и звездата на "Канзас Сити Чийфс" Травис Келси. Заради присъствието на певицата на мачовете рейтингите за NFL скочиха рязко през последните месеци.

Суифт остана неутрална към шегата и просто отпи от питието си, когато камерата се насочи към нея за реакция.

Можеше ли положението да стане още по-зле?

Можеше и стана, когато Джо Кой реши да се защити след негативните реакции на публиката. Той обвини сценаристите на шоуто и се оплака, че не е имал достатъчно време за подготовка.

„Получих предложението за този ангажимент преди 10 дни, а вие искате перфектен монолог? Стига бе. Шегувате ли се? По-полека. Написах някои от тези (шеги) и те са тези, на които се смеете", каза Кой в момент на импровизация.

В понеделник 52-годишният комик коментира ситуацията в новинарската програма "GMA3" на телевизия ABC:

„Беше трудна работа, няма да лъжа... В един момент си казвах: „Да си водещ просто е тегаво". Да, аз съм стендъп комик, но позицията на водещ е нещо различно. Имахме 10 дни, за да напишем този монолог. Беше тежко. Чувствам се зле, но все пак трябва да кажа, че съм доволен това, което направих."

Слабото водене на церемонията от Кой, смесено с относително малкото задължения на водещите, изясни едно нещо: "Златните глобуси" надживяха нуждата от водещ, пише Vanity Fair.

Да си лице на церемонията е наистина трудна задача. Както много звезди отбелязаха по време на речите си, става въпрос и за особено смущаваща аудитория, обяснява изданието.

"Глобусите" съчетават най-големите имена както в киното, така и в телевизията – Мерил Стрийп, Педро Паскал, Дженифър Анистън, Мартин Скорсес, Робърт Де Ниро, Опра Уинфри са само част от присъстващите.

След поредната доза слаби шеги Vanity Fair смята, че "Златните глобуси" нямат нужда от водещ - Мерил Стрийп и Робърт Дауни Джуниър

Vanity Fair определя "Златните глобуси" като "Еми" и "Оскари", събрани в едно, но направени в балната зала на по-интимния хотел "Бевърли Хилтън".

"SAG" също празнуват филма и телевизията, но наградите, присъждани от съюза на актьорите, обикновено имат по-сериозно усещане - „от нас, за нас“.

"Глобусите" се стилизират като телевизионно парти, социално събиране, където светът може да надникне зад кадифената завеса на Холивуд. Всеки, който (все още) не е в холивудския елит, разбираемо би почувствал натиска, когато е водещ на вечер като тази. Може да почувствате, че иска едновременно да се шегува, но и да впечатли всички в публиката. Това в комбинация с отчайващото желание да бъде приет.

Погледът на Тейлър Суифт след шегата за нея каза всичко - той не е един от нас, пише изданието.

Историята на водещи на "Златните глобуси" включва Рики Джървейс. Той в продължение на много години беше домакин, защото успя да поддържа ниво. Въпреки че Джървейс се позиционира малко като аутсайдер, той очевидно беше част от клуба - неговата статуетка от неделя в нововъведената категория "Най-добър стендъп" е достатъчно доказателство, припомня Vanity Fair.

Миналата година носителят на "Еми", комикът Джерод Кармайкъл, който водеше наградите, се опита да се шегува с това, че е много извън вътрешния кръг на Холивуд. Съобщи колко му е платено за ангажимента и защо изобщо е домакин церемонията - „Тук съм, защото съм черен“. Въпреки че получи средни отзиви за представянето си, в ретроспекция способността на Кармайкъл да изтръгва шеги от студени, брутални истини изглежда невероятно впечатляваща, като се има предвид неговият статус на сравнително новодошъл в индустрията, подчертава Vanity Fair.

Изданието пише, че "Златните глобуси" сякаш вече не се нуждаят от комик, който е част от Холивуд, или от външен човек, който да казва истини. Има нужда от това звездите да бъдат звезди.

Защо някой от известните актьори, които и без това са част от "Глобусите", не води церемонията? Причината е в спадащите зрителски рейтинги и намаляваща възвръщаемост на инвестицията в бляскавата вечер. От изданието казват, че не е достатъчно "Златните глобуси" просто да вмъкват комедиант в програмата. Отговорът е още по-лесен - просто да се отърват от водещия въобще - нещо, което е правено много пъти преди.

Марк Ръфало, Poor things, награди "Златен глобус"

Vanity Fair предлага знаменитостите да представят заедно номинациите и победителите и след това да се връщат на местата си, за да се насладят на остатъка от вечерта.

Други награди - като "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони", са по-официални чествания на върховите постижения и може би изискват по-тържествена структура и водещ, който да ръководи публиката. Докато идеята на "Златните глобуси" е да най - най-много звезди на едно място, най-много награди, най-много забавление. Затова те трябва веднъж завинаги да премахнат формалността с домакина и вечерта да си я направят знаменитостите - в среда, в която се чувстват комфортно да се шегуват, както те искат, или пък да не се шегуват, е съветът на популярното списание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024