След Тейлър Суифт и Бийонсе и концерт на Queen от 1981 г. тръгва по кината Снимка: © Getty Images

Пореден музикален концерт ще завладее кино екраните през януари. Концертен филм на британската група Queen ще бъде прожектиран в различни кина по света, като насрочената премиера е за 18 януари 2024 г.

Продукцията се състои от кадри от изпълнения на групата през 1981 г. пред фенове в Монреал. Първоначално филмът е пуснат през 2007 г. под заглавието "We Will Rock You, Queen Rock Montreal", но сега ще бъде адаптиран и специално преформатиран специално за IMAX. Новата версия ще бъде с по-ясен звук и картина в много по-високо качество.

Зрителите ще могат да видят Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън, които изпълняват някои от най-големите си хитове, сред които "Another One Bites the Dust", "We Are the Champions", "Somebody To Love", "Bohemian Rhapsody" и други.

"Този вълнуващ концерт на живо от 1981 г. е поглед към Queen в тяхната най-неподправена форма, като предоставя на публиката изживяване, по-голямо от живота и което ще ги потопи от първите редове", се казва в съобщение за медиите.

Плановете са филмът да бъде пуснат в световен мащаб за четири дни през януари, като към момента не е ясно дали ще се прожектира в България.

Това ще е поредният заснет концерт, който ще тръгне по кината след успеха на Тейлър Суифт и нейното турне "Eras". Близо 3-часовото музикално участие се превърна в международен блокбъстър, като зарадва и българската публика през ноември. През декември у нас предстои да бъде пусната и филмовата версия на турнето на Бийносе - "Renaissance World Tour".


Още по темата:

Концертният филм на Тейлър Суифт е блокбъстър. А още не е излязъл по кината

Тейлър Суифт, Eras Tour Тейлър Суифт и турнето "Eras", което е на път да превърне поп звездата в милиардер


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024