Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" са двама от полицаите на ръководни постове, които са помагали на Георги Семерджиев - мъжът, който помете две момичета на столичен булевард в София през юли, съобщава БНР.

Това стана известно, след като преди дни главният секретар на МВР Петър Тодоров каза пред Нова телевизия, че над 40 служители по различни направления са съдействали на шофьора, който причини тежка катастрофа на столичния булевард "Черни връх" през юли и при която загинаха двете млади жени. Сред уличените има и служители на Охранителна полиция в две районни полицейски управления в София - единият от тях на ръководна позиция.

При проверките е установено, че от години полицаи са съставяли само актове на Семерджиев, без да докладват случаите на нарушения - някои от тях е трябвало да стигнат до прокуратура, но това не се е осъществило.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев, работят в "Пътна полиция" София. Има и няколко служители на "Охранителна полиция", пише още БНР.

Криминалистът Иван Савов коментира пред Нова Телевизия, че протекциите над бившия футболист са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

По думите е разкрит само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира.

„Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, твърди специалистът в сферата на сигурността.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. Най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още Савов.

Криминалистът е категоричен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там е бил военен прокурор, за който е сигурен, че се е опитал да укрие нещо, а по-късно и Симона Радева - полицайката, която бе временно отстранена от работа и очаква дисциплинарно уволнение заради помощта си към Семерджиев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Държавното обвинение иска по-тежка присъда за обвияемия за смъртта на Милен Цветков.

Русия иска да скрие вота на над 190 държави в ООН при осъждането на псевдореферендумите ѝ

Москва настоява за таен вот, за да "прикрие" съюзниците си

Николай Събев отказа да е депутат, но остава "част от отбора на ПП"

"Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й"

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Изненадващ следизборен "листопад" в ГЕРБ Ловеч

"Капитан Андреево" ще стане обект от националната сигурност

Напрежението в БАБХ вкара служебния кабинет в обяснителен режим

WSJ: Украйна вече получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Русия се оказа най-големият "доставчик" на тежко въоръжение

Babylon Berlin 4: Новият сезон на култовия германски сериал тръгва по HBO Max

Часовникът спира в Берлин през 1930 г., точно след Голямата депресия и началото на възхода на Нацистката партия на Адолф Хитлер