Най-големият магазин на Louis Vuitton в Берлин отдаде почит на наскоро починалия художествен директор на компанията Върджил Абло с три вечни цитата на дизайнера. 

Почина Върджил Абло - създател на Off-White и творчески директор на Louis Vuitton

Паметта на основателя на марката Off-White е почетена с думите: 

"Всичко, което правя, е за 17-годишната ми версия"

"Когато креативността се слее с глобалните проблеми, вярвам, че можем да обединим света. Модата на това високо ниво наистина може да отвори очите на хората".

"Мечтател съм. Мисля за това как идеите ми могат да повлияят на света или да разкрият една нова гледна точка пред него".

Какви са плановете на Louis Vuitton без Абло като креативен директор, разбираме от главния изпълнителен директор и председател на LV Майкъл Бърк в интервю пред WWD. "Ясно е, че смъртта на всеки дизайнер е травмираща за един бранд, но това не е смъртта на марката. Не и в Louis Vuitton", казва той.

Бърк и Абло изграждат добри отношения още от дните, в които дизайнерът е бил стажант във Fendi. По време на откриването на новия магазин за мъжко облекло на LV в дизайнерския район на Маями, Бърк разкри, че се е чул с Абло броени часове преди смъртта му в събота вечер (27 ноември).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

"Върджил беше много организиран, въпреки че беше способен на огромни промени в последната минута. Под веселото си, добродушно поведение беше страшно взискателен. Напълно противоположно на Карл Лагерфелд (б.а. - с когото Абло работи във Fendi) - той не знаеше кога да спре, докато Карл знаеше месеци преди шоуто", казва Бърк. 

"Върджил имаше пет различни шоута в ума си едновременно – никога не се спираше. С Off-White проблемът беше същият. Хората са ме питали как да се справят, отговарях им просто: "Вземете молива от ръката му". Той продължаваше да скицира дори час преди шоуто. Пленително е, но за екипа, работещ с него, е много взискателно. Но през последните сезони Върджил беше наясно с този проблем и последствията за екипа", коментира изпълнителният директор на LV.

Майкъл Бърк не бърза да намери наследник на Абло за следващото шоу през юни - според него настоящият екип в този си състав е добре структуриран и сработен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

"Важното през последните шест години, е, че Louis Vuiton, доказа, че е едновременно луксозна марка и марка за улично облекло, и че двете могат да съществуват едновременно. Доказахме, че компанията може да устои и да си партнира с много различни гении“, казва Бърк.

Той потвърди, че Абло е участвал дейно в дизайна на новия двуетажен магазин в Маями, простиращ се на 333 квадратни метра. Интериорът е с отличителните дизайнерски белези на Vuitton-Abloh ерата, включително различни статуи и произведения на местни художници. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев започна втория си мандат: "Без бърза реформа в съдебната власт ще има реванш на статуквото"

ГЕРБ напусна пленарната зала при обръщението на президента

Жестоко убийство на съпругата на координатора на ГЕРБ в Русе, двама мъже са обвинени

Извършителите са признали за убийството на шефката на аптеки Еранухи Пехливанян

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft