"Смъртта на Върджил Абло е травмираща, но това не е смъртта на Louis Vuitton"

Най-големият магазин на Louis Vuitton в Берлин отдаде почит на наскоро починалия художествен директор на компанията Върджил Абло с три вечни цитата на дизайнера.

върджил абло - off white, louis vuitton Почина Върджил Абло - създател на Off-White и творчески директор на Louis Vuitton

Паметта на основателя на марката Off-White е почетена с думите:

"Всичко, което правя, е за 17-годишната ми версия"

"Когато креативността се слее с глобалните проблеми, вярвам, че можем да обединим света. Модата на това високо ниво наистина може да отвори очите на хората".

"Мечтател съм. Мисля за това как идеите ми могат да повлияят на света или да разкрият една нова гледна точка пред него".

Почина Върджил Абло - изкуство

Какви са плановете на Louis Vuitton без Абло като креативен директор, разбираме от главния изпълнителен директор и председател на LV Майкъл Бърк в интервю пред WWD. "Ясно е, че смъртта на всеки дизайнер е травмираща за един бранд, но това не е смъртта на марката. Не и в Louis Vuitton", казва той.

Бърк и Абло изграждат добри отношения още от дните, в които дизайнерът е бил стажант във Fendi. По време на откриването на новия магазин за мъжко облекло на LV в дизайнерския район на Маями, Бърк разкри, че се е чул с Абло броени часове преди смъртта му в събота вечер (27 ноември).

"Върджил беше много организиран, въпреки че беше способен на огромни промени в последната минута. Под веселото си, добродушно поведение беше страшно взискателен. Напълно противоположно на Карл Лагерфелд (б.а. - с когото Абло работи във Fendi) - той не знаеше кога да спре, докато Карл знаеше месеци преди шоуто", казва Бърк.

"Върджил имаше пет различни шоута в ума си едновременно – никога не се спираше. С Off-White проблемът беше същият. Хората са ме питали как да се справят, отговарях им просто: "Вземете молива от ръката му". Той продължаваше да скицира дори час преди шоуто. Пленително е, но за екипа, работещ с него, е много взискателно. Но през последните сезони Върджил беше наясно с този проблем и последствията за екипа", коментира изпълнителният директор на LV.

Майкъл Бърк не бърза да намери наследник на Абло за следващото шоу през юни - според него настоящият екип в този си състав е добре структуриран и сработен.

"Важното през последните шест години, е, че Louis Vuiton, доказа, че е едновременно луксозна марка и марка за улично облекло, и че двете могат да съществуват едновременно. Доказахме, че компанията може да устои и да си партнира с много различни гении“, казва Бърк.

Той потвърди, че Абло е участвал дейно в дизайна на новия двуетажен магазин в Маями, простиращ се на 333 квадратни метра. Интериорът е с отличителните дизайнерски белези на Vuitton-Abloh ерата, включително различни статуи и произведения на местни художници.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов: Всички виждат как летим към нови избори

ГЕРБ няма да се откаже от номинацията на Рая Назарян за председател на парламента

11:00 - 19.06.2024
Важно днес

Без реч от президента в пленарната зала премина клетвата на новите депутати

Румен Радев говори пред журналисти преди началото на заседанието

10:37 - 19.06.2024
Важно днес

ИТН: Никоя политическа сила не може да поставя ултиматуми на другите

Тошко Йорданов призова за връщане на здравия разум в НС

09:53 - 19.06.2024