Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

След почти цялостна смяна на кадри в енергетиката преди ден, Българският енергиен холдинг (БЕХ) продължи с рокадите и съобщи за промяна в ръководството на държавното дружество "Булгаргаз". В официално съобщение от БЕХ посочват, че е приета оставката на изпълнителния директор Деница Златева, а нейното място ще заеме Веселин Синабов.

Синабов е директор на дирекция "Търговия с природен газ" и член на Съвета на директорите на "Булгаргаз". Преди това е заемал различни позиции в "Булгартрансгаз" и "Овергаз".

Златева зае поста през август 2022 година по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев. Тогава бяха сменени и четирима от петимата членове на борда на директорите.

Тя беше заместник-председател на БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете. Като изпълнителен директор на газовото дружество нейният подпис стои под споразумението сурската компания "Боташ", за което анкетна комисия в Народното събрание установи, че е нанесло сериозни щети на България.

Докладът на комисията обаче така и не е внесен за гласуване заради появила се секретна информация след приемането му, според председателя на комисията Жечо Станков.

Промените в ръковоството "Булгаргаз" влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания до провеждането на нов конкурс, уточняват от БЕХ.

Във вторник с решение на БЕХ бяха менени бяха ръководствата на "Мини Марица-изток", АЕЦ "Козлодуй-нови мощности", НЕК и ICGB.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024