Собственикът на изтеклия край Пирот амоняк заяви, че количеството е около 20 тона

„Elixir Group”, собственикът на изтеклия амоняк край Пирот, излезе с изявление, в което съобщава, че дерайлирането е станало на участъка от жп линията извън населеното място, между гарите Пирот и Станичене.

„В неделя, 25 декември, около 16:30 ч. дерайлираха 4 от общо 20 вагона на товарен влак, превозващ амоняк, натоварен в България. Собственик на товара, т.е. амоняка, превозван от този товарен влак, е „Elixir Group” от Шабац. Два вагона са се преобърнали при дерайлирането, като от единия от обърнатите вагони е изтекъл амоняк заради тежки щети. Все още не е установено количеството на изтеклия амоняк, предполага се, че е около 20 тона”, пише в изявлението.

„Elixir Group” незабавно предостави всичките си ресурси и обучени екипи на разположение на отдела за извънредни ситуации на град Пирот.

„Въпреки че „Elixir Group”, като собственик на товара, не носи отговорност за произшествието, възникнало в обществения транспорт, ние сме готови да участваме в отстраняването на всички последствия, понесени от местното население и околната среда. Наш приоритет в момента е опазването на здравето на гражданите, а в дългосрочен план системна работа по превенция на подобни инциденти”, казва още собственикът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024