ПП иска оставката на свой общински съветник, опитал да избяга от катастрофа Снимка: © Столичен общински съвет

"Продължаваме промяната" и "Спаси София" поискаха оставката на свой общински съветник, за който стана ясно, че се е опитал да избяга от катастрофа, която сам е причинил.

Общинският съветник от София Благовест Георгиев е станал участник в пътен инцидент в петък вечерта, но се е опитал да избяга от местопроизшествието, като е отказал да даде проба за алкохол с дрегер.

Катастрофата е станала между две леки коли около 21:00 ч. снощи в района на ул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" в София. Свидетели са подали сигнал за случилото се, а през това време Георгиев се е опитал да избяга. Той обаче е бил спрян на няколко пресечки от инцидента, съобщава Nova. Мъжът е отказал да даде проба за алкохол с дрегер.

Към момента няма повече подробности около инцидента.

Георгиев е част от Столичния общински съвет от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" (ПП-ДБ-СС) и е член на три комисии, сред които и Комисията по транспорт и пътна безопасност. Той е излъчен от квотата на партия "Продължаваме промяната"

С позиция по случая първи излезе общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, който поиска Георгиев "незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол".

Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" също публикува своя позиция, в която определя поведението на своя колега за "недопустимо" и "опасно".

"Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник", се казва в тяхното съобщение.

Според информация на БНТ общинският съветник има и предишни нарушения. През 2007 г. отново е отказал да бъде тестван за алкохол, а през 2017 г. временно му е отнета шофьорската книжка, след като е хванат да кара с 0,8 промила в кръвта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024