"Спаси София" става партия

"Създаваме партия Спаси София. Преди 14 г. започнахме като трима съмишленици, които повярваха, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича стотици специалисти - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал - готови сме да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, която ще позволи нашият екип от професионалисти да работи ефективно в полза на града ни и да решава пренебрегваните проблеми."

Това е част от съобщението, с което Борис Бонев обяви, че "Спаси София" става партия. Цялото обръщение може да прочетете тук.

От създаването си като неправителствената гражданска организация, "Спаси София" казва, че целта ѝ е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в столицата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024