Спекулациите за здравето на Кейт Мидълтън сблъскаха таблоиди срещу конспиратори Снимка: © Getty Images

Къде е Кейт Мидълтън? Изглежда мнозина си задават този въпрос след хоспитализирането на кралската особа на 16 януари за коремна операция. Оттогава тя не се е появяла публично, а в петък дворецът Кенсингтън повтори първоначалното си изявление, че Мидълтън няма да има публични появи поне до Великден.

В понеделник, на 4 март, британските таблоди пускат снимка, на която се вижда Кейт да се придвижва с автомобил, управляван от майка ѝ.

Сравнително дългото време за възстановяване на Мидълтън възпали въображението на хора, които дори не следят кралското семейство.

Миналата седмица принц Уилям обяви, че няма да присъства на възпоменателната служба на своя кръстник крал Константин II в замъка Уиндзор само час преди началото ѝ. Това породи спекулации за местонахождението на принцесата на Уелс.

"Детективите" в социалните мрежи започнаха да се хващат за различни "улики".

Искате да ми кажете, че Кейт Мидълтън – същата жена, която позира пред болницата като супермодел само часове след раждане – се нуждае от месеци възстановяване, преди да покаже лицето си? И британската преса изведнъж магически уважава поверителността? Това се усеща... зловещо“, пише потребител в X (бившият Twitter).

Друг акаунт събира в сложна хронология последните три месеца с ангажименти на Мидълтън:

„Пресата в Обединеното кралство явно не желае (или ѝ е забранено) да си върши работата, така че може и аз да я свърша вместо тях.

Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, не е виждана от никого от 58 дни. Нито нейните родители и деца.

Официалните становища са подчертани, спекулациите/контекстуализацията е отбелязана в сиво."

Конспиративните теории стигат до големи висоти - появяват се спекулации, че принцесата на Уелс е изпаднала в кома или че бракът ѝ е в беда.

Има и още по-безумно версии - че си прави бразилско повдигане на дупето или че чака косата ѝ да порасне.

Предположенията толкова зачестяват, че дворецът се принуждава да публикува изявление, в което отбеляза, че пресофисът е бил „много ясен от самото начало“ относно периода на възстановяване на Мидълтън и че всичко върви добре.

Обсебващият интерес и слуховете за драми в кралското семейство са национален спорт в Обединеното кралство.

Клюките в интернет открай време могат да донесат със себе си вълна от параноя и безразсъдство. По този начин историята на Мидълтън сблъсква две популярни култури: конспиративните теории и класическите клюки за знаменитости.

Дивите спекулации за здравето на Кейт Мидълтън стават все по-безразсъдни

Кейт не е виждана публично от Коледа насам. Не се знае много за характера на проблема ѝ, освен, че е отречено да е свързан с рак.

Междувременно Крал Чарлз бе диагностициран с рак миналия месец и в момента се подлага на амбулаторно лечение.

Дворецът Кенсингтън посочи, че Уилям се е оттеглил от възпоменателната служба на кръстника си поради „личен въпрос“. Неговото отсъствие стана толкова забележително, защото Уилям трябваше да има слово на церемонията, но и защото бяха минали само 48 часа след шокиращата смърт на 45-годишния Томас Кингстън (бивш партньор на Пипа Мидълтън, сестра н а на Кейт).

Принц Уилям се завърна към кралските си задължения в четвъртък с посещение на синагога в Лондон. В петък той пътува до Уелс, за да отбележи Деня на Свети Давид.

Коледна картичка принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи Коледната картичка на Уилям и Кейт отбелязва нова глава в живота на семейството

Обеците на Кейт Мидълтън от Zara се препродават в ebay 9 пъти над пазарната си цена


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024