Допреди няколко седмици спортът вкъщи – лишен от социални контакти, без грам светски елемент – ми се струваше нещо много непривлекателно, дори обречено на провал. Да си го кажем направо: предпочитах да измия прозорците.

Всичко обаче тръгва от главата на човек и е въпрос на настройка и на приоритети.

От момента, в който реших все пак да опитам, са минали 3 седмици.

Бързо открих ползите от ежедневната интензивна домашна тренировка. 30-40 минути комбинация от гири, ластици, велоергометър, малко йога, самообучител в Youtube или Instagram … времето лети, без да го усещате. Настроението ви се подобрява, хормоните на щастието се изстрелват нагоре.

Резултатът от експеримента е, че през тези изминали 21 дни само в три не съм спортувала – единия ден бях с температура, другия с махмурлук, а в третия случай просто се успах.

Разбира се, сутрините са функция на предходните вечери.

И тук на помощ идват навиците. Кога да лягате, кога да ставате – всичко е въпрос на приоритети. Моят час за спорт започва някъде между 7.45 ч. и 7.50 ч. сутринта и продължава до към 8.30 ч..

Домашните тренировки имат наистина едно голямо предимство – времето. Винаги можете да “скриете” половин час сутрин, като станете малко по-рано, изпиете едно кафе, вместо две и т.н. Банята ви е на една ръка разстояние после и в рамките на 40-50 минути сте като чисто нови.

Затова, когато ИКЕА показаха лимитираната колекция DAJLIEN, посветена на тренировките у дома – аз си казах “точно навреме и право в целта”.

ИКЕА спортна колекция

Може би сте забелязали как, когато човек мисли за нещо и то му изскача от всички страни. Например бременност – ако случайно сте на такава вълна, имате чувството, че по улиците и във филмите се появяват само бременни жени. Детето ви има матури? Отвсякъде ви преследват сборници и курсове или онези абсолютно нетактични хора, които споделят снимки на академичните постижения на децата си, златните им медали и грамоти, докато вашето се гърчи със спорен резултат. Ще си взимате котка? Цял ден ви изскачат мемета с домашни любимци.

По същия начин в момента, в който се заинтригувах от домашните активности, видях, че спортните инфлуенсъри, които започнах да следвам, са популярни и сред доста мои приятели.

Дори на кутията с хипстърския чай, който пия, имаше код за безплатна онлайн йога в продължение на 4 седмици. Купувам този чай от години, но, мога да се закълна, че за първи път виждах този надпис.

Както се казваше в един филм – информацията е във въздуха. Не винаги има кой да я види обаче.

Лимитираните колекции на ИКЕА традиционно са много интересни. Обикновено те са тематични за дома, спортът сякаш за първи път намира място сред тях.

DAJLIEN се състои от 19 универсални продукта, които дават възможност на хората да си създадат здравословни навици у дома.

DAJLIEN означава "ежедневно" на шведски и идва от Смоланд, родното място на ИКЕА. Всички продукти са в много приятни пастелни цветове.

Моите топ 3 артикула са пейката DAJLIEN, вдъхновена от старата фитнес школа. Тя е с мултифункционален дизайн, под капака си предоставя място за съхранение.

Направена е от бамбук, а подложката ѝ срещу пързаляне се сваля, така че лесно да се превърне в мебел - масичка за кафе или за шкафче в коридора, на което да посядате, докато се връзвате обувките.

Другите ми любими продукти са постелките със заоблени краища в два различни размера и тежестите във фирмата на рингове. Те са по 3 килограма всеки. Изработени са от прахово боядисан чугун и имат леко грапава повърхност. Толкова са интересни, че дори и да ги държите на открито, пак ще стоят като дизайнерски предмет.

Вниманието ми привклякоха още коланите за йога, масажната топка и наколенките, които са комплект, както и закачалката за дрехи, и стъпалото. Последното можете да си го ползвате не само за спорт, но и за да си стигате високите рафтове на гардероба.

Постелките за йога и упражнения са изработени от естествен каучук с дебелина 3 мм. Материята е мрежеста. Можете да навиете лесно продукта и да го вземете със себе си.

Големият размер осигурява достатъчна площ, за да тренирате или за да се упражнявате по двойки.

Разбира се изборът ви много зависи от интериора у вас и от нуждите ви. Сред артикулите в колекцията са още пречиствател за въздух, чехли и два различни вида пончо – за релаксация и добро настроение след тренировка. Има голяма чанта, в която да пренасяте всичко и малка - за кръста, с която може да се бяга навън.

Колко са популярни дигиталните лидери на мнение, както напоследък им казват, всъщност разбрах през септември миналата година в Барселона.
Тогава рамо до рамо стояха олимпийският шампион Мо Фара и една дребна руса млада жена Памела Райф. Трудно ми е да преценя на кого повече се радваше публиката.

За моя голяма изненада, мацката се оказа с над 9 млн. последователи в Instagram. Тя е инструктор по домашeн фитнес, има няколко издадени готварски книги, енергийни блокчета и козметика с нейния бранд. Много от нещата, които правя са от Youtube канал ѝ. Започвам с 20 минутни тренировки, ако имам сили добавям още 10 мин.

Сама избирам за коя част на тялото ще работя днес. Има дни, в които не искам да правя толкова много неща, тогава комбинирам велоергомтър с 20 минути сутрешна йога.

В крайна сметка, като теглите чертата, установявате, че спортът вкъщи означава много повече движение на седмична база, отколкото всяка друга активност, освен ако не сте от хроата, които могат да си позволят ежедневно да са в залата за фитнес или да бягат всяка сутрин.

Ikea Karin 5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024