Срещата на ГЕРБ и ДПС в Цигов чарк се оказа без "домакин"

Собственикът на "Софиямед" Михаил Тиков се включи с опровержение в публичния дебат, провокиран след твърдението на вътрешния министър Бойко Рашков за предполагаема среща в Цигов чарк на 29 октомври между представители на ГЕРБ-СДС и зам.-председател на ДПС за коалиционни договорки.

Името на Тиков беше споменато от Рашков - вицепремиерът обяви, че въпросната политическа среща се е организирала "в дома на един известен лекар, собственик на една голяма болница, където много от управляващите обичат да правят демонстрации как се ваксинират".

От пресцентъра на "Софиямед" обаче отричат твърденията му, като заявяват, че Михаил Тиков се е намирал извън България в периода 24 - 31 октомври 2021 г. и "той не е могъл да бъде домакин на каквито и да е било срещи, тъй като не е бил на територията на страната".

Екипът му посочва още, че "д-р Тиков няма дом, нито частна собственост на територията на курортно селище Цигов чарк". Те все пак уточняват, че фирма, свързана с него, има хотелски комплекс за конферентен туризъм на територията на язовир Батак (б.р. би трябвало това да е хотел спа "Хебър", който се намира на противоположната страна на язовира спрямо Цигов чарк).

В този хотел и в останалите хотели, част от групата, "се провеждат множество събития и организирани прояви от всякакъв характер".

"Д-р Тиков не се занимава с политика и е учуден, че името му се замесва в подобен контекст. Предполагаме, че изнесената информация е в резултат на подвеждане и е некоректна", казват от екипа му, като посочват, че институциите биха могли да проверят и докажат отсъствието му от страната.

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Междувременно, зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев обяви, че ДПС не е водило официални разговори нито с БСП, нито с ГЕРБ за коалиция.

Цонев обаче не само не изключи вероятността за подобен сценарий, а напомни, че сам я е лансирал и то публично.

"Новина ли е това, което казва Рашков, че един зам.-председател е говорил за такава коалиция? Ами аз съм заместник-председател, от трибуната на Народното събрание казах ли, че в крайна сметка като не правят протестните партии коалиция, ще направим старите партии коалиция. Не можем да оставим държавата без управление", каза Цонев.

"Когато стане дума за Гешев, вие се сещате за джендър идеологията": Репетицията за 47 НС в "Панорама"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024