Снимка: © Getty Images

Платформата за билетите за концерта на Arctic Monkeys в Бургас беше блокирана още в първия ден на пускането им в продажба. 

Британската група включи България в датите за първото си турне от 2019 г. насам и за първи път ще изнесе концерт у нас, което обяснява и големият интерес към събитието, насрочено за 12 август 2022 г. 

Сривовете в сайта Ticket Station обаче доведоха до сериозно разочарование сред почитателите на групата, които или не успяват да се сдобият с билет, или системата отчита платена сума, но все още не изпраща мейл с потвърдена покупка. 

Малко след 9:30 ч. организаторите на концерта от Fest Team съобщиха, че причината за прекъсването на работата на билетната платформа е регистрирането на "над 8 000 000 заявки в минута от чуждесранни сървъри". Трафикът към сайта е бил временно ограничен, "за да защитим вашето право да закупите билети на обявените от нас цени, вместо да ги откривате в чуждестранни сайтове с неправомерно завишена стойност". 

В 10:30 ч. компанията съобщава, че отново се приемат поръчки, но билетите от 88 лв. и VIP-пропуските от 200 лв. вече са изчерпани. Във Facebook-профила им са обявени променени цени от 99 лв., 110 лв. и 120 лв., които би трябвало да се продават до определена дата или до изчерпване на количествата.

В сайта на Ticket Station, който продължава да показва сървърни грешки, се вижда, че нито една от предлаганите категории билети не е налична. 

Мнозина души във Facebook се оплакват от това, че са направили успешно плащане на билета, но все още не са го получили по мейла си. При някои от тях парите са удържани от банковите сметки, но билетите засега са недостъпни. 

Ден преди пускането на продажбата от Fest Team съобщават, че "поради очаквания голям интерес е възможно да получавате билетите на пощите си със забавяне - искаме да ви уверим, че всеки желаещ ще получи заявения билет, стига да е постъпило успешно плащане". 

Други фенове на Arctic Monkeys съобщават, че са успели да си купят билети за техните концерти на фестивала Summer Well в Румъния и в Чехия без каквито и да било проблеми

"Едно време в 6 ч. на Билетния център на НДК, в най-големия студ през зимата, беше по-окей купуването на билети за концерти", пише в един от коментарите. 

"Мъчих се с три категории билети, повече от час, накрая стигнах до плащане, пак крашна и не стана. После пак Sold out секунда по-късно. Приятно изкарване на концерта и да си го организирате нормално следващия път. Аз ще си ходя в на концерти в европейските столици", пише друг потребител във Facebook-страницата на концерта. 

Около 14 ч. от Fest Team обявиха, че "работят активно върху възможностите за увеличаване капацитета на събитието, за да имат възможност хората, които не успяха да се сдобият с билети, да го направят".

Досега няма отговор на множеството въпроси на потребители какъв е бил първоначалният предвиден капацитет и защо цените са се увеличавали в хода на продажбата.

Те заявяват още, че всеки, който е успял да плати билета си, ще го получи и че плащанията са регистрирани.  

В предварителното съобщение на организаторите от 24 ноември се посочва, че в Прага, Пула и Истанбул всички билети за Arctic Monkeys са били продадени за "броени минути" (към 25 ноември все още има билети за чешкия концерт, но двете дати за Турция и Хърватия са разпродадени).

Единствената платформа, през която се разпространяват билетите за българското събитие, е в Ticket Station, като от самото начало е въведено ограничение за поръчването на не повече от 4 билета наведнъж, за да не се допускат злоупотреби. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед

Комисията на Цацаров проверява кмета на "Красно село" за лично облагодетелстване

КПКОНПИ чака Росина Станиславова да им предаде нужните документи

Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка"

Интервюто по ABC ще бъде излъчено в петък от 3 ч. наше време

Проверка откри дефекти при ремонта на мантинели на АМ "Струма"

Институтът за пътна безопасност засече серия от нарушения в поставянето на обезопасителните елементи

WTA спря всички тенис турнири в Китай заради режима: "Пен Шуай е по-важна от бизнеса"

Президентът на асоциацията Стив Саймън реши да наложи мярката с незабавен ефект