Стъки и депутати от ГЕРБ "бранят" Борисов на протест пред МВР

Призовката за разпит на Бойко Борисов провокира протест пред сградата на ГД "Национална полиция" в София.

Борисов влезе в сградата на ГД "Национална полиция", придружен от адвокат Менко Менков, и излезе след около един час. По думите му - разпитът е преминал по три сигнала от периода 2009-2013, всички от които били "за това, че някой нещо чул".

Борисов отказа да коментира други детайли по съдържанието на сигналите, но потвърди, че един от тях е за заплаха срещу свидетел "за това, че ще го ям".

Новоизбрани и бивши депутати от ГЕРБ, заедно със симпатизанти на партията, се събраха пред полицейската сграда, като скандараха "Бойко, Бойко", "Долу Радев, долу ДС агента Рашков", "Рублев вън" и др.

Сред присъстващите на събитието е бившият министър на вътрешните работи на ГЕРБ Младен Маринов, бившият зам.-министър на външните работи и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, бившият депутат от Пловдив Спас Гърневски и др.

В протеста се включи и председателят на ММА-федерацията Станислав Недков - Стъки, който през последните седмици участва в серия от прояви срещу президента и служебното правителство.

"Не съм член на ГЕРБ, но ще бъда пред ГД Национална полиция в подкрепа на гражданина Бойко Борисов", пише Стъки в анонса си по този повод.

Самият той беше викан на разпит в полицията в края на юни, след като нахлу в сградата на Министерството на младежта и спорта заедно с група ММА-бойци. Недков и федерацията му са сред получателите на значителни суми от бюджета на спортното министерство - вкл. близо 150 000 лв. по линия на Националната програма за младежки дейности, която се захранва със средства от приходите от хазарт.


От фондации-фантоми до Стъки: Кой "усвоява" парите от Националната програма за младежки дейности


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

НАТО е сключила договори за боеприпаси за Украйна на стойност 2,4 млрд. евро

17:41 - 28.09.2023

Дрогиран шофьор на камион уби 23-годишна жена в аварийната лента на АМ "Тракия"

Камион блъсна автомобил, спрял в аварийната лента заради спукана гума

16:59 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на Варна?

Десет кандидати се борят за кметското място във Варна

16:07 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на София?

Общо 22 кандидати се борят за кметското място в София

15:49 - 28.09.2023