Станислав Анастасов от ДПС: Заявихме последни онези комисии, които не бяха заявени Снимка: © Screenshot, bTV

"ДПС заяви последна онези комисии, които не бяха заявени. Никой не искаше финансовата, никой не искаше тази по вътрешна сигурност, както и Комисията за децата, младежта и спорта. Това е лесно доказуемо. Още повече - има общ чат, в който участват Кирил Петков и Радостин Василев".

Това каза в "Тази сутрин" депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

"Поканете Никола Минчев или Кирил Петков, за да си извадят телефоните и да покажат целия чат".

"Оставяме дневния ред на обществото, страховете за зимата, тревогите за инфлацията и се занимаваме с един такъв казус. Това, което е говорено на председателски съвет, може да се коментира от председателите на партиите. Комисията не беше заявена от никого. Заявили сме го още от самото начало. Ние искаме Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта", каза още той.

"Не може цялата държава да се занимава с г-н Радостин и той да е по-важен от Народното събрание, Министерския съвет и президентството и сега ние три дни да се занимаваме с личен казус и мераци, за да може някой да бъде някъде и да води реваншистка политика", посочи Анастасов.

"Има конституционно мнозинство в зала по еврото, както и по други въпроси. Друг е въпросът как тези политики и заявки могат да станат действия", добави народният представител от ДПС.

"Ще правим това, което правим до момента. Ще отстъпваме където е необходимо, както направихме и с комисиите, за да може да върви диалога. Виждаме, че един човек се опитва да кара цялата си парламентарна група да минира парламентарния процес - това не е продуктивно", каза още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024