Стефан Янев: "Български възход" ще иска одит на 10-15 спорни личности, разделящи обществото Снимка: © Screenshot/НС

"Български възход" ще се концентрира върху намирането на решения по три основни обществени теми - сигурност, справедливост и солидарност. Това заяви лидерът на най-новата партия в парламента Стефан Янев.

Той каза, че българският народ е изпратил коалицията им в 48-ото Народно събрание, за да търсят решения, а не да демонстрират "партиен егоцентризъм".

Янев призова България да се държим подобаващо и да отправя ясни послания "с авторитет и изправен гръбнак" към съюзниците ни. Лидерът на "Български възход" допълни още, че в обществото има 10 или 15 личности, които "ни разделят и поляризират", и партията му ще работи за организирането на одит срещу тях.

"Личности чиято репутация е в основата на разделителни линии и липсата на диалог. Ще работим за създаване на механизъм за одит на тези 10-15 човека, който да завърши или с обвинение, или да спрем отровата и злобата в ежедневието си. Ако не го направим ще превърнем страната ни в територия, а народът ни в население", заяви Янев без да дава подробности кои точно са тези спорни личности.

Той покани всеки, който ще работи в интерес на българския народ, в "лодката на "Български възход" и заедно да плуваме срещу течението". А всеки, който се обяви срещу основните партийни принципи на сигурност, солидарност и справедливост, ще се счита за техен опонент.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024