Стивън Кинг е "европейска литература", или De Снимка: © Министерство на правосъдието

Сблъсъкът в интерпретациите на БСП и ГЕРБ по въпроса "Какво е искала да каже ЕК?" в новия си доклад за състоянието на върховенството на закона в България роди забележителен лапсус от страна на правосъдния министър Десислава Ахладова.

В четвъртък депутатът от БСП Александър Симов определи оптимистичния "превод" на доклада от страна на ГЕРБ като неадекватен, като направи следното сравнение:

"За мен това е като да четеш роман на Стивън Кинг и да кажеш "Това е най-прекрасното любовно четиво, което някога съм виждал". Съжалявам, не виждам нито един повод за оптимизъм", каза той в интервю за сутрешния блок на Нова ТВ. Симов обърна специално внимание на критиките от страна на Брюксел за политическите обвързаности в собствеността на медиите в България.

Малко по-късно в същото предаване участваше и министърът на правосъдието Десислава Ахладова, а водещият Виктор Николаев реши да започне разговора с нея през метафората на опозиционния депутат.

"(Александър Симов) каза, че това е четиво на Стивън Кинг, но го четат като положително, като любовен роман. Имате ли сравнение? Като какво произведение Ви звучи (докладът) от художествената литература? Кое Ви идва?", попита той.

В отговора си обаче правосъдният министър обърка не само жанровете, но и произхода на Краля на ужасите, като неволно го причисли към европейската литература.

"Не бих си позволила да правя сравнение между доклад на Европейската комисия с четиво от европейската литература, защото би било обидно към самата Европейска комисия и експертите, които са работили по този доклад да правим такива сравнения", обяви тя.

Десислава Ахладова пое Министерството на правосъдието преди по-малко от месец, след като титулярят Данаил Кирилов подаде оставка.

Кой е Стивън Кинг: четиво за министри

ЖИВОТЪТ И ДРУГИ НЕЩА E39

Краят на ерата "Мон ами"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024