Структурите на ГЕРБ у нас се организират за контрапротести. В София те ще се проведат на жълтите павета и ще са в отговор на антиправителствените демонстрации от четвъртък, 9 юли.

„Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!“, сподели във „Фейсбук“ един от пиарите на партията Никола Николов.

Както знаете, вчера Прокурорска акция в сградата на Президентството, съветник и секретар са задържани , при която бяха задържани Пламен Узунов и Илия Милушев. Поради тази причина Румен Радев пред протеста: "Не на страха, мутри, вън" , а президентът Румен Радев се обърна към тях с думите: "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж. Не на страха, ще си върнем България. Мутри, вън“.

Структурата на ГЕРБ в Бургас организира пътуване до София. Пътуващите тръгват в 13:00 ч. днес, за да се включат в протестите от 19:00 ч. пред президентството и да подкрепят правителството на Бойко Борисов. Ще присъстват народни представители, общински съветници и общински координатори, а покрай пътуването ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки.

В Пловдив също е организиран контрапротест. Той ще се проведе в петък от 18:30 ч. пред сградата на Общината.

Днес премиерът Бойко Борисов каза, че демонстрациите пред президентството, които се случиха заради акцията на прокуратурата, са инициирани от президента Румен Радев. "Приятелю, цял живот се пазя да не ме върнат към юмруците", коментира той действията на държавния глава, който вчера се обърна към групата протестиращи пред сградата, вдигайки своя юмрук.

По думите му – няма разлика между отворени дискотеки и „това, което се случи вчера пред президентството“, имайки предвид масовото събиране на хора.


Прочетете още:

Борисов към Радев: Приятелю, цял живот се пазя да не ме върнат към юмруците

ИВАН ГЕШЕВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ СЕ Е ОБЪРКАЛ. МАФИЯТА Е В ПОЛИТИКАТА


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"