Сутрешни новини: 2427 заразени с Covid и 51 починали у нас; Марадона е приет в болница Снимка: © Getty Images

Новите случаи на Covid-19 в България са 2427, а направените PCR тестове – 7910. Това означава, че малко над 30% от взетите проби през изминалото денонощие са положителни.

Починали са 51 души с доказан Covid, а жертвите у нас са вече 1349.

Причината за този висок брой обаче е забавянето на резултатите при качването им в информационната система на МЗ. Вчера здравният министър Костадин Ангелов отбеляза именно това и поради тази причина разпореди проверки в лабораториите.

Забавянето на Covid-данните е голям "проблем": Ангелов разпореди проверки в лабораториите

През последните 24 часа отчитаме 507 оздравели, което прави общия им брой над 21 хиляди. Активни носители на вируса са 34 110 души. В болници се лекуват 2841 пациенти с коронавирус, а 180 от тях са в тежко състояние и се намират в интензивни отделения.


Остават само няколко часа до началото на изборния ден в САЩ, в който ще се реши дали Доналд Тръмп или Джо Байдън ще е президент през следващите четири години.

Близо 100 милиона души в Америка вече дадоха гласа си по пощата или чрез друг предварителен метод. Според данните – право на глас имат близо 240 млн. души.

Републиканецът посети четири важни щата и за пореден път се похвали пред своите избиратели с икономиката на страната. Каза, че следващата година „ще е най-силната в историята“ в това отношение. Тръмп посети родния щат на Байдън – Пенсилвания, и напомни, че е спечелил подкрепата на хората там през 2016 г.

Джо Байдън също беше в Пенсилвания и каза, че е време Тръмп да напусне Белия дом. Затова призова американците да излязат и да гласуват.


Франция отбеляза рекордните 52 500 нови случая на коронавирус през последното денонощие. Това се случва само четири дни след наложената общонационална карантина.

Общият брой на положителните проби в страната от началото на пандемията е 1,46 млн., показват данните на „Джонс Хопкинс“. Жертвите във Франция са близо 37,5 хил.


Диего Армандо Марадона, който празнува своя 60-и юбилей преди няколко дни, е бил приет в частна клиника в аржентинския град Ла Плата. Според медиите в страната на футболната легенда – световният шампион от Мексико ’86 не е болен от Covid-19.

Гений и злодей: Диего Марадона на 60

Приемът му в лечебно заведение не е свързан и с физическото му състояние, а по-скоро с психическото му здраве. Марадона присъства миналия петък на тренировка на местния клуб Химнасия и Eсгрима от Ла Плата, чийто треньор е, но не изглеждаше във форма и се движеше трудно.

Личният лекар на Марадона - Леополдо Луке, обаче каза, че състоянието му е стабилно. "Това, че той е в клиниката, му помага. Марадона е тук, защото сам искаше да дойде. Здравето му не беше в опасност, така че не дойдохме спешно. Той беше хоспитализиран за три дни, за да възстанови водния баланс на тялото си. Марадона иска да ръководи своя отбор в неделя. Той е добре. Ако иска, може да напусне болницата", каза Луке.


Прочетете още:

Атентат в центъра на Виена: Три жертви, ликвидираният нападател е симпатизант на ИДИЛ (ОБНОВЕНА)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024