Сутрешни новини: 276 нови случая на Covid у нас; Тръмп и Байдън се сблъскаха в "един ужасен дебат" Снимка: © Getty Images

Новите случаи на Covid-19 в България са 276, а направените PCR тестове за изминалото денонощие – 4736. Това означава, че 5,8% от взетите проби са положителни. Най-много заразени има в София – 52, следван от Благоевград – 49, Пловдив – 29 и Бургас – 24.

Излекувани са 150 души, а активните случаи са вече 5245. През изминалото денонощие са починали шестима с коронавирусна инфекция. Това значи, че смъртните случаи на Covid-19 у нас са 813.

В болници остават да се лекуват 814 пациенти с коронавирус, а 44 от тях са в тежко състояние и се намират в интензивни отделения и клиники.


Днес Европейската комисия ще публикува първия годишен доклад за върховенството на закона за всички страни членки. Ще има 27 отделни документа, както и един цялостен за състоянието на ЕС.

Новият детайл в него ще бъде темата за свободата на медиите, а не само съдебните реформи и корупцията. Той обаче не замества Механизма за сътрудничество и проверка, който Брюксел прилага над България и Румъния още от 2007 г. Ще се разглежда и баланса между институциите.

"Болна демокрация": Виктор Орбан поиска оставката на вицепрезидента на ЕК

Според информация на „Дневник“ – тонът в доклада за България ще бъде сдържан и дипломатичен. У нас докладът се очаква с голям интерес на фона на протестите срещу управляващите, а и след като евродепутати критикуваха властта в Европейския парламент и изпратиха въпроси към главния прокурор Иван Гешев и към цялото правителство относно корупцията, свободата на медиите и проекта за нова конституция.


„Един ужасен дебат“ – така CNN описа първия от серията словесни сблъсъци между президента Доналд Тръмп и кандидата за поста Джо Байдън. Двамата се срещнаха в Кливланд, Охайо и дебатираха относно Covid-19, расовата дискриминация, правосъдието и здравеопазването точно преди изборите на 3 ноември.

Модератор на 90-минутната дискусия бе журналистът от Fox News Крис Уолъс. И той обаче не успя да спре двамата да се прекъсват през цялото време и да нарушават времевия лимит за излагането на аргументите си. Кандидатите се нападаха почти през цялото време и смислените дебати отстъпиха пред кавгите в голяма част от времето, предадоха американските медии.

"Тръмп е платил по-малко данъци от мен"

Броени часове преди началото на дебата Джо Байдън публикува данъчната си декларация за 2019 г. Той и съпругата му са платили близо 300 000 долара федерални данъци. Това бе удар по Тръмп, който отказва да даде декларациите си, а преди дни стана ясно от публикация на The New York Times, че е платил едва 750 долара федерален данък през 2016 и 2017.


Цветана Пиронкова излиза срещу Серина Уилямс за шести път и за втори в последните няколко седмици. Бившата ни първа ракета ще играе с трикратната шампионка на Ролан Гарос във втори кръг, а двубоят между двете е втори в програмата на централния корт „Филип Шатрие“ в сряда.

Там мачовете започват в 12:00 ч. с двубоя Рената Сарасуа – Елина Свитолина, а после ще видим повторение от четвъртфинала на US Open преди няколко седмици. Тогава бившата полуфиналистка от Уимбълдън водеше със сет на американката, но допусна обрат. В общия баланс Серина води с 5-0.

Пиронкова започна с победа участието си на тазгодишното издание на Ролан Гарос след победа в два сета на 95-тата в света Андреа Петкович. Българката демонстрира много динамична и разнообразна игра, като владееше инициативата през почти цялото време и напълно заслужено стигна до успеха.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024
Важно днес

Заместник-омбудсманът Елена Чернева обясни защо е подала оставка

Елена Чернева беше една от 10 личности, сред които президентът Румен Радев има право да избира бъдещ служебен премиер

09:52 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024