Сутрешни новини: ИТН ще запознае БСП, ДБ и ИБГНИ с проекта за правителство; Загуби за българите в Токио Снимка: © Булевард България

Политическото ръководство на “Има такъв народ” ще изпрати покани до политическите ръководства на БСП, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние Идваме”. На срещите ИТН ще запознае трите партии със структурата и състава на своя проект за правителство.

Това разбираме от писмо до медиите, изпратено от зам. председателя на ИТН Тошко Йорданов. Проектокабинетът, заедно с предложения за министър-председател Пламен Николов ще бъдат представени и в парламента в следващите дни.


“Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти.” Това написа Христо Иванов във Фейсбук като отговор на вчерашното “интервю” на Слави Трифонов в социалната мрежа.

Иванов наблегна, че подкрепата за ИТН от страна на ДБ е била само с една цел - “откъсване на управлението от корупционния картел около Сараите”. Той пише, че партията настоява за три принципни положения - ангажимент и програма от действия за борба с корупцията и отвоюване на институциите, ясна парламентарна конфигурация, гарантираща независимост от ГЕРБ и ДПС и излъчване на “силен екип от доказани бойци, на които може да се има доверие”.

Иванов заяви, че това, което се случва е доказателство, че темата за ДПС е неудобна за лидерите на ИТН. Той пише, че ДБ ще оцени предложенията на ИТН и ще вземе колективно решение за действията си “в интерес на страната и избирателите”.


Неуспешно начало за българската борба на игрите в Токио записаха и тримата ни борци днес. Айк Мнацаканян загуби осминафинала в категория до 77 кг на класическия стил от хърватина Божо Старковиц. Шансът за медал на Мнацаканян е ако противникът му стигне до финала и го изтегли на репешаж.

По-късно 24-годишният Кирил Милов загуби четвъртфинала в категория до 97 кг. И Милов има шанс за медал, ако противникът му Махамади Сарави от Иран стигне до финал и го изтегли на репешаж. Загуба записа и Мими Христова в нейния осмина финал.

Участието на Олимпиадата приключи и за Ивет Лалова, която не успя да се класира за полуфиналите на 200 м. Спринтьорката завърши пета в своята серия, като записа най-добрия си личен резултат за сезона от 23.36 секунди.

Също на пета позиция в серията си завърши и Инна Ефтимова, отново на 200 м. Тя записа време от 23.42 сек.


Случаите на Covid-19 в неделя са общо 94 при 6691 направени теста. Така позитивните проби остват 1.4%, което продължава тенденцията от последните дни. Новите смъртни случаи са два, а от 810 души в болница 81 са под интензивни грижи.

Със завършен ваксинационен цикъл са вече 1 001 143 души, след като вчера са поставени нови 2171 дози.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024