Сутрешни новини: Нови избори за ВСС след бойкота на съдиите; Над 6000 души са в болница с Covid-19 Снимка: © Getty Images

Общото събарние на съдиите в България ще направи нов опит да попълни своята квота във Висшия съдебен съвет, след като магистратите масово бойкотираха избора на двама нови членове.

Само 669 от 2202 съдии участваха в гласуването на кандидатурите на Марина Михайлова и Деян Денев в събота. Поради липса на кворум вотът беше отложен с един ден. Ако и днес не се събере нужната активност (1/3 от всички съдии с право на глас), процедурата ще се проведе за трети път в понеделник.

Бойкотът на съдиите беше провокиран от недоволството им от работата на досегашния мандат на ВСС и от липсата на реална конкуренция между кандидатите - двама души се "борят" за две свободни места.


1867 са новите случаи на коронавирусна инфекция в България, а близо 16% са положителните проби за последното денонощие. Активните случаи в страната вече са повече от 60 000.

43 пациенти с Covid-19 са починали в събота, като 91% от тях са неваксинирани. 6035 души се лекуват в болница, а 512 от тях са в интензивни отделения. Само 2925 дози от ваксините са поставени за предходния ден. 1 383 964 са гражданите с пълен имунизационен курс.


Милионерът Робърт Дърст, който само преди няколко дни беше осъден на доживотен затвор за убийство, е приет в болница заради инфекция с Covid-19 и е поставен на апарат за обдишване. 78-годишният Дърст страда от множество заболявания в последните години, докато течеше процесът срещу него.

Разкритието на вината му за убийството на негова близка приятелка се случва с 15 години закъснение по време на снимките на документалния сериал The Jinx за HBO. Дърст сам признава за деянието си, без да предполага, че микрофонът му все още е включен и тече запис. Присъдата му беше постановена на 14 октомври.

Милионерът Робърт Дърст, признал за убийство в сериал на HBO, е осъден на доживотен затвор


Григор Димитров приключи с участието си на турнира в Индиън Уелс след загуба с 2:6, 4:6 на полуфинала срещу британеца Камерън Нори. Българският тенисист no.1 направи забележително представяне досега след обратите срещу шампиона на US Open Даниил Медведев и Хуберт Хуркач от Полша, но силите му не стигнаха за преодоляване на предпоследния съперник по пътя към титлата.

Класирането ще му помогне да си върне поне 6 позиции в световната ранглиста и да се доближи до топ 20.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024