Сутрешни новини: Пулев мина PCR тест в Лондон преди мача с Джошуа; Християните празнуват Никулден Снимка: © Facebook.com/TervelPulev

Новите случаи на Covid-19 в България са 2037, а направените PCR тестове – 5986. Това означава, че 34% от взетите проби през изминалото денонощие са били положителни.

Починалите с доказан коронавирус са 79 души, а броят на жертвите у нас, свързани с пандемията е 4729. През изминалите 24 часа са се излекували 996 души, което прави броя на оздравелите над 60,6 хиляди.

Увеличава се броят на пациентите с Covid, настанени в болници. Днес те са 6959, а 516 от тях се нуждаят от интензивни грижи, тъй като се намират в тежко състояние.


Кубрат Пулев пристигна в Лондон и премина през задължителния PCR тест преди двубоя си срещу Антъни Джошуа, който ще се проведе на 12 декември. Претендентът за световната титла в тежка категория кацна в британската столица снощи и след като даде проба за коронавирус, остава под карантина до днес на обяд, когато ще излязат резултатите му.

Брат му Тервел Пулев, който също е професионален боксьор и ще стои в ъгъла на Кубрат на ринга, сподели видео, в което брат му дава теста за Covid. Това направиха и от мениджърската агенция Matchroom, чийто собственик е агентът на Джошуа – Еди Хърн.

Пулев обяви: „Аз съм най-добрият. Идвам за победата“. Той ще се изправи срещу британеца във втората по големина зала в Лондон – „SSE Arena“, която е част от стадион „Уембли“. По трибуните ще има 1000 зрители, а всички билети вече бяха продадени. Боксовият двубой ще започне между 00:00 и 1 ч. наше време.


На 6 декември християните отбелязват Никулден – денят на Св. Николай Чудотворец. Той е покровител на моретата, моряците и рибарите, на семейството и рода. Този ден се счита още за празник на търговците и банкерите.

По традиция – на масата за вечеря трябва да има риба. Според народните поверия - Свети Никола носи първия сняг, който пада от дългата му бяла брада.

Имен ден празнуват Николай, Николина, Нина, Никол, Николинка, Кольо, Николета, Колю, Ненка, Ненко и др. У нас празник имат над 142 хиляди мъже и повече от 53 хиляди жени.


Американският президент Доналд Тръмп оказа натиск върху републиканския губернатор на щата Джорджия, който да му помогне да обърне резултатите от изборите в този щат и да отнеме победата на Джо Байдън.

Държавният глава, който все още не е признал официално загубата си, атакува Брайън Кемп в Twitter и го принуди да свика извънредна сесия на законодателната власт в Джорджия. Той иска пореден одит на бюлетините. Байдън постигна първа победа за демократите в щата от 1992 насам, а точно този район може да се окаже важен, тъй като чрез него републиканците има шанс да загубят мнозинството си в Сената.

Според Washington Post – Тръмп се е обадил на Кемп в събота и го е притиснал, но губернаторът е казал, че няма властта да направи одит и е отхвърлил исканията. След това президентът публикува в Twitter: „Лесно и бързо ще спечеля в Джорджия, ако Брайън Кемп или щатският секретар позволят просто една проверка на подписите. Защо тези двама републиканци казват „не“?.

Тръмп проведе и митинг в щата, където говори цели два часа и за пореден път обвини демократите: „Те мамиха и фалшифицираха изборите, но ние все пак ще ги спечелим!“.


Капсула на Японската космическа агенция, пренасяща проба от повърхността на астероид, кацна в пустинята на Южна Австралия. Hayabusa2, която е с размерите на хладилник и бе изстреляна през 2014, измина повече от 5 милиарда километра, за да събере пробата.

Учените смятат, че тя е взела 0,1 грама от скалите на астероида Рюгу и те ще дадат по-голяма картина за произхода на живота и формирането на Слънчевата система. Вярват още, че материалът, който е на 4,6 милиарда години, е останал непокътнат, докато системата от планети около Слънцето се е формирала постепенно.


Прочетете още:

11 тенденции за бъдещето ни през 2021 г. (Част I)

Небивалици от телевизора: Йозеф Сайер се заразил с джендърство от Брюксел

Шведските сериали, които трябва да се гледат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Украйна свали за пръв руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024