Великобритания беше най-тежко засегнатата държава в Европа от епидемията от Covid-19 през пролетта. Сега правителството на Борис Джонсън има нова стратегия за справяне с евентуална втора вълна - нови тестове, които ще дават резултат за по-малко от 90 минути.

От следващата седмица всички болници, домове за стари хора и лаборатории ще получат 450 000 комплекта за изследване на секрет от носоглътката. Според здравните власти - устройствата на DNA Nudge могат да засичат не само Covid-19, но и грипни вируси, което ще ги прави много важен инструмент през зимните месеци.

Междувременно в България бяха отчетени нови 119 случая - относително високо ниво на фона на проведените 1491 PCR-теста за последното денонощие.

Трима души са починали, като общият брой на жертвите на заболяването стигна до 388. 24 са излекуваните в последното денонощие. Общо 5147 са хората, при които инфекцията все още е налице. От тях - 814 са хоспитализирани, а 46 са в настанени в отделения за интензивни грижи.

Броят на заразените от коронавирус по света вече надвишава 18 млн. души.

Една от най-интересните технологични сделки скоро може да стане факт - Microsoft потвърди официално, че води преговори за придобиването на бизнеса на TikTok в Америка, Китай, Австралия и Нова Зеландия. Целта на компанията е да сключи сделка не по-късно от 15 септември.

Новината идва след разговори между ръководството на затворени врата между Microsoft и Доналд Тръмп, който обяви намеренията си да забрани мобилното приложение заради националната сигурност.

Технологичният гигант обещава да осигури допълнителни защити в app-a на TikTok и да гарантира, че всички лични данни на американски потребители ще се изтрият от сървърите извън САЩ, след като се прехвърлят обратно в страната. Ако сделката се осъществи, тя ще е резултат от много сериозна намеса на американското правителство в технологичния сектор и ще превърне Microsoft в нов играч в сферата на социалните медии и онлайн рекламата.

И още едно сътресение на върха на една от най-влиятелните медийни групи в света - кой ще наследи бизнеса на Рупърт Мърдок в News Corp. след напускането на сина му Джеймс?

Отговорът, според Bloomberg, става все по-ясен - по-големият брат Лаклан е на път да поеме контрола върху компанията. 48-годишният син на Мърдок беше посочен за главен изпълнителен директор на Fox Corp. след като компанията продаде повечето си активи в сферата на развлекателния бизнес на Walt Disney.

В момента той живее в имение за 150 млн. долара в Бел-Еър, което влезе в новините с рекордната цена на сделката. Рупърт Мърдок остава председател на борда на директорите и на Fox, и на News Corp., но Лаклан остава единственият потенциален пряк наследник, запазил висока позиция в йерархията на корпорацията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас