Сутрешни новини: Второ "Велико народно въстание"; АЕЖ е против придобиването на Канал 3 от "Нова Броудкастинг" Снимка: © Иво Мирчев / Facebook

За 8 часа днес е насрочен големият антиправителствен протест, озаглавен "Велико народно въстание 2". Полицията в София предприема строги мерки за спазване на реда – ще се изградят пропускателни пунктове и ще се проверяват съмнителни лица в района на Триъгълника на властта. В района вече има засилено полицейско присъствие.

На живо: Депутати от БСП се присъединяват към протеста

От 8 до 23:30 ч. на площад „Независимост“ е заявен и протест на „Демократична България“ и „Зелено движение“ под надслов „НЕ на Изборния кодекс на ГЕРБ! Оставка веднага!“. "На 10 септември излизаме отново, за да покажем, че няма да отстъпим от исканията на протеста... Докато свободните граждани протестират и искат честни избори, ГЕРБ ударно гласуват поправки в Изборния кодекс, които още повече влошават доверието в изборния процес и го опорочават", пишат в събитието си организаторите. Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" също ще се включат в демонстрациите.

Вчера от СДВР обявиха, че за четвъртък има организирани две заявени демонстрации и един нерегламентиран протест.

Повече излекувани, отколкото заразени с Covid-19 в България през изминалото денонощие – у нас са отчетени 122 нови случая и 177 оздравели. Направените PCR-тестове са 5145, което означава, че 2,37% от взетите проби са положителни.

Най-много заразени има в София и Благоевград – по 21, в Бургас са 15, а във Варна – 12. Активните случаи са 4259.

Починали са 10 души вследствие на коронавирусна инфекция, а от началото на пандемията жертвите в България са 702. В болници остават да се лекуват 753 пациенти с Covid-19, а 60 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Асоциацията на европейските журналисти в България се възпротиви срещу намеренията на “Нова броудкастинг груп” да придобие Канал 3 и няколко радиостанции. Обединената медийна група би била огромен за мащабите на страната медиен конгломерат, пишат от АЕЖ в писмо до Комисията за защита на конкуренцията.

"Нова Броудкастинг Груп" поиска да купи Канал 3 и три радиогрупи

"Нова броудкастинг груп" вече информира КЗК, че има намерение да придобие „ЕЛИТ МЕДИА БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „РАДИО ВЕСЕЛИНА“ ЕАД, „РАДИО ЕКСПРЕС“ АД и „ВИТОША ФМ“ ЕООД.

„Концентрацията на двете групи би оказала сериозно въздействие върху сравнително малкия телевизионен пазар в България и вероятно би създала условия за господстващо положение, поставяйки в неизгодна ситуация основните конкуренти на Нова телевизия“, съобщават от АЕЖ. „Освен върху телевизионния, сделката би се отразила и върху целия медиен пазар в България – концентрирането на медии от почти всички видове и тематични области би било нелоялно предимство пред конкурентите, опериращи на което и да е подразделение на медийния пазар.

Според АЕЖ – вече съществува "неформална концентрация". „След смяната на собствеността на “Нова броудкастинг груп” ключови фигури от мениджмънта и журналистите на “Канал 3” се прехвърлиха в Нова телевизия – двете медии следват сходна редакционна политика, характеризираща се с подкрепа за управляващите, както и на интересите на депутата от опозицията Делян Пеевски. Макар и официално да не принадлежат на Пеевски, има съществени сходства между съдържание, появяващо се в двете медийни групи и във вестниците на депутата. Целта на придобиването на “Канал 3” от “Нова броудкастинг груп” вероятно е да оптимизира процесите в обединената медийна група“, пише в писмото до КЗК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево"

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024