Сутрешни новини: Второ "Велико народно въстание"; АЕЖ е против придобиването на Канал 3 от "Нова Броудкастинг" Снимка: © Иво Мирчев / Facebook

За 8 часа днес е насрочен големият антиправителствен протест, озаглавен "Велико народно въстание 2". Полицията в София предприема строги мерки за спазване на реда – ще се изградят пропускателни пунктове и ще се проверяват съмнителни лица в района на Триъгълника на властта. В района вече има засилено полицейско присъствие.

На живо: Депутати от БСП се присъединяват към протеста

От 8 до 23:30 ч. на площад „Независимост“ е заявен и протест на „Демократична България“ и „Зелено движение“ под надслов „НЕ на Изборния кодекс на ГЕРБ! Оставка веднага!“. "На 10 септември излизаме отново, за да покажем, че няма да отстъпим от исканията на протеста... Докато свободните граждани протестират и искат честни избори, ГЕРБ ударно гласуват поправки в Изборния кодекс, които още повече влошават доверието в изборния процес и го опорочават", пишат в събитието си организаторите. Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" също ще се включат в демонстрациите.

Вчера от СДВР обявиха, че за четвъртък има организирани две заявени демонстрации и един нерегламентиран протест.

Повече излекувани, отколкото заразени с Covid-19 в България през изминалото денонощие – у нас са отчетени 122 нови случая и 177 оздравели. Направените PCR-тестове са 5145, което означава, че 2,37% от взетите проби са положителни.

Най-много заразени има в София и Благоевград – по 21, в Бургас са 15, а във Варна – 12. Активните случаи са 4259.

Починали са 10 души вследствие на коронавирусна инфекция, а от началото на пандемията жертвите в България са 702. В болници остават да се лекуват 753 пациенти с Covid-19, а 60 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Асоциацията на европейските журналисти в България се възпротиви срещу намеренията на “Нова броудкастинг груп” да придобие Канал 3 и няколко радиостанции. Обединената медийна група би била огромен за мащабите на страната медиен конгломерат, пишат от АЕЖ в писмо до Комисията за защита на конкуренцията.

"Нова Броудкастинг Груп" поиска да купи Канал 3 и три радиогрупи

"Нова броудкастинг груп" вече информира КЗК, че има намерение да придобие „ЕЛИТ МЕДИА БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „РАДИО ВЕСЕЛИНА“ ЕАД, „РАДИО ЕКСПРЕС“ АД и „ВИТОША ФМ“ ЕООД.

„Концентрацията на двете групи би оказала сериозно въздействие върху сравнително малкия телевизионен пазар в България и вероятно би създала условия за господстващо положение, поставяйки в неизгодна ситуация основните конкуренти на Нова телевизия“, съобщават от АЕЖ. „Освен върху телевизионния, сделката би се отразила и върху целия медиен пазар в България – концентрирането на медии от почти всички видове и тематични области би било нелоялно предимство пред конкурентите, опериращи на което и да е подразделение на медийния пазар.

Според АЕЖ – вече съществува "неформална концентрация". „След смяната на собствеността на “Нова броудкастинг груп” ключови фигури от мениджмънта и журналистите на “Канал 3” се прехвърлиха в Нова телевизия – двете медии следват сходна редакционна политика, характеризираща се с подкрепа за управляващите, както и на интересите на депутата от опозицията Делян Пеевски. Макар и официално да не принадлежат на Пеевски, има съществени сходства между съдържание, появяващо се в двете медийни групи и във вестниците на депутата. Целта на придобиването на “Канал 3” от “Нова броудкастинг груп” вероятно е да оптимизира процесите в обединената медийна група“, пише в писмото до КЗК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Днес убих човек": Кадри от дрон и телефонен разговор уличиха руски командир във военно престъпление

Потресаващата история за спасението на украинско семейство, попаднало под руски обстрел

17:43 - 22.03.2023

Володимир Зеленски посети войниците от фронта край Бахмут

Президентът на Украйна е на визита в Донецк - най-напрегнатата точка от руската инвазия

15:27 - 22.03.2023

Надписи по мистериозната картина на Полък в България я свързаха с Холивуд и Чаушеску

Прокуратурата ще търси и външна помощ за разследването

14:47 - 22.03.2023