Сутрешни новини: Заподозреният за заплахата срещу Ива Митева е в ареста за 72 ч.; Наоми Осака отново спира с тениса Снимка: © Булевард България

Прокуратурата е издала заповед за 72-часов арест на мъжа, арестуван в петък по подозрение, че е отправил заплаха за живота на председателя на НС Ива Митева.

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение и да бъде поискано от съда да разреши постоянно задържане под стража. Според източници на БНТ, заподозреният е 26-годишен мъж с криминални регистрации, арестуван е в Стара Загора.


1640 са новите случаи на коронавирусна инфекция в страната, при направени 30 011 теста (5,46%). Броят на активните случаи вече доближава 34 000. В болница се лекуват 4070 пациенти, а от тях 334 се намират в интензивни отделения.

Починалите от Covid-19 в последното денонощие са 50 души. Поставени са 12 199 дози от ваксините, с което броят на напълно имунизираните граждани стига до 1 196 017.


В няколко града на страната ще работят мобилни ваксинационни пунктове през почивните дни - София, Велико Търново, Варна, Плевен, Габрово, както и на три места в област Враца. В събота и неделя в София хората ще могат да се ваксинират на следните места:

• ж.к. Дружба, Културен дом, с работно време 09.00 ч. – 16.00 ч.
• The Mall, с работно време 13.00 ч. – 18.00 ч.
• България мол, с работно време 13.00 ч. – 18.00 ч.
• Парадайс мол, с работно време 13.00 ч. – 18.00 ч.
• Ринг мол, с работно време 13.00 ч. – 18.00 ч.
• Сердика мол, с работно време 13.00 ч. – 18.00 ч.
• Магазин МЕТРО (бул. „Цариградско шосе“), с работно време 10.00 ч. – 18.00 ч.

Всички локации и работното им време можете да видите тук.


Четирикратната шампионка в турнири от Големия шлем Наоми Осака намекна, че отново обмисля да се оттегли временно от професионалния тенис заради проблеми с психичното си здраве.

Третата в ранглистата на WTA Осака изненадващо загуби мача си срещу 18-годишната Лейла Ани Фернандес в третия кръг на US Open.

"Когато печеля, не се чувствам щастлива, чувствам по-скоро облекчение. А когато губя, се чувствам много тъжна. Не мисля, че това е нормално. Чувствам, че съм в етап, при който се опитвам да разбера какво искам да правя и честно казано, не знам кога ще изиграя следващия си тенис мач. Мисля, че ще направя пауза от играта за известно време", каза Осака през сълзи на пресконференция след загубата.

US Open беше първият турнир от Големия шлем с нейно участие след оттеглянето й от Ролан Гарос и Уимбълдън. Осака спечели шампионската титла на откритото първенство на САЩ през 2020 г.


Талибаните твърдят, че са овладели контрола върху цялата територия на Афганистан - включително провинция Панджшир, която до последно се съпротивляваше на ислямистката групировка.

Един от лидерите на опозиционните войски в провинцията Амрула Салех твърди, че боевете в Панджшир все още продължават. Местната агенция Tolo News публикува информация от участник в съпротивата, който казва, че талибаните са атакували провинцията от четири страни, но засега не са успели да окупират долината.

Информацията за превземането на провинцията засега не се потвърждава от независими източници, но в Кабул талибаните са открили "празнична" стрелба в петък вечер.

Долината Панджшир - последната афганистанска крепост, която талибаните не могат да превземат



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024