Сутрешни прозрения от Лорер: Всички имат страх, че говоренето за сексуална ориентация може да повлияе на децата Снимка: © Screenshot bTV

Очите на страха са големи, а според депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Даниел Лорер, "всички родители" в България имат общ такъв за децата си. И той далеч няма предвид притесненията дали детето ще пресече безопасно на пешеходната пътека, или дали ще съхрани вроденото си любобитсво въпреки образователната система.

Според Лорер "всички в България имат подсъзнателен страх, че говореното в училище за сексуалната ориентация, може да повлияе на децата".

Така и не стана ясно на какво се базира заключението му, нито защо поставя всички родители под общ знаменател. Още повече, че законът предизвика протести, събрани бяха 7000 подписа с призив президентът да наложи вето. Български учители, също призоваха с подписка да се отменят противоречивите поправки с неясна дефиниця в закона с цитати от Wikipedia.

Обобщението на Лорер по bTV дойде в опита му да избегне отговор на въпроса, защо парламентарната му група е подценила на първо четене хомофобския закон по руски модел, който забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация " в училище.

Според Лорер е по-важно, че ПП-ДБ не са подкрепили закона на второ четене, а "ГЕРБ са се объркали тежко", когато са подкрепили текстовете по руски модел.

"Самият той и всички родители" имали страх "с какво ще се върне детето му от училище и дали няма да се върне по друг начин, защото са му говорили неща за неговите сексуални наклонности".

Лорер повтори тезата си и когато водещата на сутрешния блок Мария Цънцарова попита, видимо невярваща на ушите си, дали той наиснтина смята, че дете може да промени сексуалната си ориентация, повлияно от разговори.

"Това е страх на всички нас като българи. Не само аз, всички родители в България имат подсъзнателен страх, че говореното в училище по тези теми, може да повлияе на децата и точно този страх се експлоатира," заяви Лорер, който същевременно поддържаше тезата, че "ГЕРБ много са се объркали при второто гласуване на закона".

"С вашето мълчаливо съгласие подкопават демокрацията". Предупреждението на руска журналистка към българите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Израел нападна Ливан и започна "нова фаза на войната" срещу "Хизбула"

Израел започна да нанася удари по цели в Ливан в поредна ескалация на напрежението

20:01 - 19.09.2024
Важно днес

Законът на "Възраждане" за чуждестранните агенти се провали в ръководената от тях комисия

Законопроектът беше отхвърлен още на първо четене и събра подкрепа само от "Възраждане"

19:03 - 19.09.2024
Живот

Висша мода по халат: Риана, Изабел Юпер и новата мания по комфортни дрехи

Нова тенденция превръща халатите за баня в облекло от висшата мода

18:50 - 19.09.2024
Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024