"Приятели" и светът си взеха "последно сбогом" с Матю Пери Снимка: © Getty

Погребението на известния канадски актьор Матю Пери в Лос Анджелис събра петимата негови колеги и най-близки приятели от култовия сериал "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу, съобщават американските медии.

“Всички сме тотално опустошени от загубата на Матю. Ние бяхме повече от просто колеги. Ние сме семейство. Имаме толкова много да кажем, но точно сега ще ни трябва време да преживеем тази непрежалима загуба“, се казва в съвместното изявление на Анистън, Кудроу, Лебланк, Кокс и Шуимър, което бе публикувано малко след смъртта на Пери.

Погребалната церемония е била съвсем скромна, като на нея са присъствали неговите петима приятели от сериала и най-близките му роднини- майка му Сузане Морисън, баща му Джон Бенет Пери и пастрокът му, канадския телевизионен журналист Кийт Морисън.

На церемонията са присъствали общо не повече от 20 души, съобщават американските медии.

Погребението на Матю Пери се е състояла в частното гробище Forest Lawn в северните предградия на Лос Анджелиси е продължило два часа.

Forest Lawn е гробищен комплекс в памет на златния век на холивудската филмова индустрия, разположен близо до студиото на Warner Bros, където е заснет сериала “Приятели“.

В същото гробище са положени редица американски знаменитости, сред които Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър, Хъмфри Богарт и други.

Матю Пери почина в дома си в Лос Анджелис на 55-годишна възраст, като тялото му беше открито в джакузи от негов асистент. Все още не е ясна точната причина за смъртта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024