Световен рекорд, две злата, сребро и шанс за бронз за България в 14-тия ден в Париж 2024 Снимка: © Getty Images

9 август ще бъде запомнен като един от най-щастливите дни за България на Олимпиадата в Париж - световен рекорд, два златни и един сребърен медал, плюс още един шанс за бронзово отличие.

  • Карлос Насар стана безапелационен олимпийски шампион във вдигането на тежести в категория мъже до 89 кг, като постигна двоен световен рекорд - 404 кг в двубоя и 224 кг в изхвърлянето.
  • Магомед Рамазанов спечели златен медал в борбата свободен стил срещу бившия олимпийски шампион Хасан Яздани Чарати от Иран.
  • Боряна Калейн също се изкачи на олимпийския подиум със сребърен медал, след като се престави блестящо в многобоя на художествената гимнастика.
  • Ансамбълът по художествена гимнастика успя да се класира на първо място във финала на многобоя, след отлични изпълнения на пет обръча и три ленти + 2 топки.
  • Биляна Дудова спечели осминафинала си, но отстъпи в следващия си мач. Въпреки всичко тя запази възможността си да се пребори за олимпийски бронзов медал, след като беше изтеглена в репешаж.
  • Тодор Михалев остана на крачка от финала в модерния петобой - дисциплината, в която се комбинират умения в конен спорт, фехтовка, плуване, бягане и стрелба.

Ето кои български спортисти ще се борят за медали в предпоследния ден на Олимпиадата:

11:50 ч. Кану-каяк – Йоана Георгиева /едноместен каяк К1 500м – полуфинал

12:00 ч. Борба – Биляна Дудова /62 кг жени – репешаж/

13:00 ч. Борба – Юлияна Янева /76 кг – жени/

15:00 ч. Художествена гимнастикаАнсамбли /финал/

20:20 ч. Лека атлетика – Тихомир Иванов /скок на височина – финал/


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024