Тъкър Карлсън потвърди, че е в Москва за интервю с Владимир Путин Снимка: © Getty Images

Крайнодесният анализатор и бивш водещ на Fox News Тъкър Карлсън потвърди, че се намира в Москва, за да разговаря с Владимир Путин.

В публикация в X (Twitter) Карлсън представя предстоящото интервю като шанс за американската общественост да види "истината" за войната в Украйна на фона на това, което според него било поредица от лъжи, изречени от западните медии.

"Повечето американци нямат никаква представа защо Путин нахлу в Украйна и какви са целите му сега", казва Карлсън в четириминутно видео, записано в Москва. В него той уверява, че цялото интервю с руския президент ще бъде публикувано "без цензура" от собственика на X Илон Мъск, но не уточнява кога ще се случи това.

Тъкър Карлсън беше един от най-рейтинговите водещи на Fox News както по време на мандата на Доналд Тръмп в САЩ, така и след него, но беше уволнен безславно през април 2023.

Това се случи, след като медията беше принудена да плати почти 790 млн. долара заради клеветническата кампания срещу Dominion Voting Systems и твърденията за фалшифициране на президентските избори в САЩ през 2020 г. в ущърб на Тръмп.

Данните по делото, в които се включваше и вътрешна комуникация между Карлсън и екипа на Fox, показваха, че той е бил наясно с несъстоятелността на твърденията за подмяна на изборния резултат - и въпреки това е продължавал да ги поддържа в ефир.

Оттогава Карлсън води свое предаване през Twitter, но не може да повтори мащаба на влиянието, което някога имаше. Сред събеседниците му все пак имаше хора като новия президент на Аржентина Хавиер Милей и премиера на Унгария Виктор Орбан - лидери, които Доналд Тръмп открито подкрепя.

"Никога не сте чували гласа му. Това е грешно. Американците имат право да знаят всичко, което можем, за войната, в която са въвлечени, и ние имаме право да им разкажем за нея", казва още Карлсън.

В публикацията в X той напада както журналистическата гилдия, така и Володимир Зеленски, като намеква, че истината може да бъде чута единствено от него.

"Населението на англоговорящите страни изглежда в повечето случаи не е наясно. Медиите им са корумпирани. Те лъжат читателите и зрителите. Интервютата, които Зеленски даде в САЩ, не са традиционни интервюта, те са пестеливи пиперливи сесии, специално създадени, за да подсилят исканията на Зеленски САЩ да влязат по-дълбоко във войната в Източна Европа и да платят за нея ", добавя Карлсън.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024
Политика

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024