"Нашият танк гори": Руски войници се оплакаха от командирите си и помолиха Путин за помощ Снимка: © Getty Images

Проблемите в руската армия стават все по-видни, а последният пример за това е видео, в което руски войници на фронта в Украйна се оплакват от военното командване.

Видеото е получено и преведено от CNN, а лицата на войниците са скрити. В него те се обръщат директно към своя президент Владимир Путин с молба за помощ.

"Нашето командване попълни подразделението ни с нови мобилизирани вече шест пъти. Това е доказателство за некомпетентността на нашите началници и на цялото подразделение", казва един от представителите на руските сили.

"Моля, помогнете. Няма към кого друг да се обърнем", продължава войникът.

CNN, която публикува клипа, съобщава, че видеото е записано с цел да бъде изпратено директно на Путин.

В друг видеоклип, заснет от руски войници в Източна Украйна, се вижда дим, излизащ от руски танк.

"Нашият танк гори там", казва войникът и добавя, че предоставя "доказателства от първа ръка" от фронтовата линия. "Това тук е пълна глупост, но ние продължаваме. Слава на Русия", се чува да казва мъжът във видеото.

Не е ясно дали войниците, които са направили видеоклиповете, са от едно и също подразделение.

От началото на войната Русия е загубила около половината от танковете си и ги губи по-бързо, отколкото може да произвежда нови.

Видеоклиповете се появяват в момент, когато руските войски напредват към източния град Бахмут, където силите провеждат продължила месеци офанзива за превземане на украинската крепост.

Александър Роднянски, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че се обмисля изтеглянето на украинските сили от града.

"Нашите военни очевидно ще претеглят всички възможности. Засега, знаете, те удържат града, но, ако се наложи, стратегически ще се изтеглят, защото няма да подценяваме всички наши хора просто ей така", каза той.

Въпреки това руските сили са претърпели масови загуби след началото на инвазията миналата година. Според британски официални представители до 200 хил. руски войници са били ранени или убити, а приблизително между 40 хил. и 60 хил. са загинали.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024