Търговският регистър е отказал да впише поканата за конгрес на БФС Снимка: © Булевард България

Търговският регистър е отказал е отказал да впише поканата за конгреса БФС, който е насрочен за 15 март в столичния хотел "Маринела", съобщи „Сега“

Причина за отказа са процедурни пропуски, които са допуснати по време на заседанието на Изпълкома от 6 декември 2023 година, когато беше насрочена датата за конгреса.

От Търговския регистър изискват да се подаде нов протокол от заседанието, а всички документи трябва да са подписани от лицата, които представляват БФС.

Изданието отбелязва, че към 8 януари в търговския регистър продължава да е вписан Борислав Михайлов, въпреки че той подаде оставка на 27 ноември, а и.д. президент на БФС стана Михаил Касабов. Той обаче така и не е вписан в търговския регистър, което се оказва пречка за провеждането на конгрес на БФС.

Според критиците на Михайлов това е част от плана му да остане начело на футболния съюз след предстоящия конгрес чрез юридически хватки.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз на заседанието на централното ръководство на Българския футболен съюз на 27 ноември 2023г.

Решението му беше обявено 10 дни след огромния скандал около протеста срещу неговото управление.

"За да сте спокойни всичките, подадох оставка", каза Михайлов след срещата на Изпълкома, след което започна да чете декларация за дейността си в последните 2 г. "Бяхме подложени на нечуван натиск, постоянни критики, клевети, лъжи и агресия. Въпреки това изпълнихме голяма част от целите в 4-годишната стратегия за развитие".

Михайлов и неговото обкръжение отказваха да подадат оставка въпреки масовото обществено недоволство, което беше изразено и от депутатите в Комисията по младежта и спорта в Народното събрание.

Още тогава обаче беше повдигнат въпроса дали Търговският регистър ще позволи вписването на свикването на конгреса при създалата се ситуация.


Капаните, с които статуквото в БФС брани властта си - обяснени

Бербатов официално се кандидатира за президент на БФС и поиска честен Конгрес без "циркове"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024